Videre til indhold
Bogtanken.dk
  • Forside
  • Om Bloggen
  • Anmeldelser
  • Litteraturtanker
  • Kultur og Debat
  • Børnebogtanken
  • Kontakt

Genre: Billedbog

Livet: Illustreret

april 8, 2020 Ida
Livet: Illustreret
Oversætter: Per Straarup Søndergaard
Genre: Billedbog, Poesi
Sprog: Dansk
Originalsprog: Norsk
Forlag: Straarup og Co.

”Livet Illustreret” er som navnet antyder en poetisk rejse gennem livets faser. Lisa Aisato fanger det smukke, det grumme og det midt imellem med helt enkle ord, og ledsager dem med velvalgte illustrationer fyldt med lige dele smerte og skønhed.
En magisk billedbog til alle aldre og en vidunderlig tilførsel til ethvert hjem.

Læs mere

Følg mig på Facebook Følg mig på Instagram

Søg i bloggen

Find anmeldelser efter

Titel
Forfatter
Dato
Genre
Antal Stjerner

Seneste anmeldelser

Farskibet

Farskibet

Forfatter: Glenn Bech

”Aldrig helt at forstå Levende videre som et vidne om, at det kunne du også have gjort Rummende i mig til trods: Håbet om, at det virkelig var den rig

Solitaire

Solitaire

Forfatter: Mads Damsø

”Solitaire vil dele vandene” således så jeg, at denne anden roman fra Mads Damsø var beskrevet i sin lektørudtalelse, og lige præcist delt vandene har

Før sidste akt

Før sidste akt

Forfatter: Lasse Holm

Lasse Holm er endnu en gang aktuel med et genialt miks af spændende krimiplot og historisk kolorit, og er man ikke allerede fan af forfatterskabet, så

DBBA 2019 Finalist
DBBA 2020 Nomineret

bogtanken

Boganmeldelser, litterære indlæg og kærlighed til bøger.
Ida Katrine, dansklærer og Cand.pæd.

Bøger er bare bedst
”Aldrig helt at forstå Levende videre som et v ”Aldrig helt at forstå
Levende videre som et vidne om, at det kunne du også have gjort
Rummende i mig til trods: Håbet om, at det virkelig var den rigtige beslutning, du endte med at tage”
 
”At skrive som at feje blade sammen (i blæsevejr!)” skriver Glenn Bech i ´Farskibet´. Lige netop det billede beskriver romanen og dens formsprog fantastisk godt, for det er på mange måder en evigt hvirvlende strøm af ord, der omhandler denne barske historie om et selvmord og konsekvenserne af det, om at begribe det ubegribelige og tilgive det utilgivelige.
Men det er også en barsk fortælling om toksisk maskulinitet og om smerte, der er nedarvet gennem generationer. Det er fortællingen om en ung mands insisteren på at bryde den formel med et sårbart og ærligt skrift, der vel egentlig fungerer som et terapeutisk skrift, en insisteren på at krænge det formløse og smerten ud, og det er det formen bærer præg af;
 
”Din gravsten og gråden, den udløste i Mor, og vreden, og Mors forventning til vores gråd, hendes gråd udløste i os, det gjorde det straks sværere at hade – undskyld! – men ja, ´hade´ som vi, som … børnene, vi trods alt var --- sådan måtte have haft brug for, altså, at hade dig for ´det´.”
 
Farskibet er en slags autofiktion og handler grundlæggende om de konsekvenser, det har haft for Glenn og hans familie, at faderen valgte at tage sig eget liv, da Glenn var 5 og lillebroren Rene var 3. Romanen indledes med sætningen ”Med dit selvmord slog du barnet, jeg lige havde været, ihjel” og den slutter ”Hvis bare du kunne se mig nu”. Rammefortællingen er således skriften til ´farskibet´, som bliver en nærmest mytisk figur, der først og fremmest er defineret af sit fravær i de to drenges liv; Savnet af faderen beskrives først og fremmest som et gabende hul, en grundfølelse af forladthed, som skaber en mærkbar del af Glenns identitet. Tomrummet efter faderen forsøger han således at begribe og uddrive gennem dette skrift. 

Læs meget mere på bogtanken.dk
 @glenn_bech @forlagetgyldendal #bogsnak #læsning
Jeg læser for at udvide mit eget perspektiv og fo Jeg læser for at udvide mit eget perspektiv og forstå andres
Jeg læser for at rejse ud i verden og ind i mig selv
Jeg læser for at blive underholdt og for at finde ro.
Jeg læser for spænding og for fordybelse. 
 
 
#bøgererbarebedst
#bogsnak
#læsning
#bogblogger
Bøger i stuen. Efter vi er flyttet i hus, og har Bøger i stuen.
Efter vi er flyttet i hus, og har fået plads til den (for mig) længe ventede biblioteksafdeling, har bøgerne fået en central plads i huset, - og det kan mærkes på børnenes interesse for dem.
Både Lilly og Johan har været børn af bøger fra start, og vi har altid læst meget. Men mine bogreoler stod før på kontoret, mens de fleste børnebøger stod på deres værelser. Vi havde selvfølgelig en lille bogkasse i stuen og der lå næsten altid et par bøger på sofabordet, men børnene var ikke omgivet af hele familiens (okay mest min) bogsamling, som de er det nu, hvor bøgerne fylder i det rum, hvor vi alle sammen opholder os mest. 
Det har altså betydet noget for deres læsning. Johan finder oftere en børnebog frem fra hylderne, og Lilly er begyndt at udforske mit bibliotek, hvorefter hun sætter sig i ”læsestolen” og læser ”ligesom mor”. At hun endnu ikke kan læse er egentlig ikke en hindring, hun udpeger bogstaver og digter historier og slapper af med en god bog, - som hun selv siger.
 #børnebogsnak #bogsnak #læsning #bogblogger
Jeg var vildt begejstret for Mads Damsøs debutvæ Jeg var vildt begejstret for Mads Damsøs debutværk ”Hvis dette er en lakridspibe”, og i hans anden roman ”Solitaire” fortsætter Damsø sin kredsen om den menneskelige sårbarhed og måske også utilstrækkelighed. 
I Solitaire er Mads gået i isolation i en bunker som et socialt eksperiment, her skal han sidde i et år, og hver dag sender han et postkort til kæresten derhjemme, som hver dag svarer ham i et postkort, han dog ikke har mulighed for at læse. Kommunikationen er således envejs. Men i 730 postkort møder vi to mennesker, der ved adskillelsen for første gang egentlig er ærlige overfor hinanden. De nærmer sig ærligheden, krænger hemmeligheder og fortielser ud, de afslører angsten og alt det de troede og gemte på. Men de holder også meget igen, det der ikke kan siges, og det de ikke ved, hvordan skal siges. Særligt alt det usagte og den tydelige angst for sårbarhed skinner igennem, og det er altså her Mads Damsø er særligt god.
Formen vil dele vandene, det gjorde den også for mig. Jeg synes formen understøtter en tematisk pointe i romanen om kommunikations utilstrækkelighed. Men jeg faldt også lidt fra indimellem, da længden måske bare bliver en anelse for lang til formatet, ligesom jeg ikke helt har forliget mig med romanens sidste del, som byder på et tvist, som jeg stadig ikke rigtig forstår meningen med.
Læs mere på bogtanken.dk
 @forlagetforaar #bogsnak #læsning
Et fredagsdigt i bogtitler; Åh Min kæreste els Et fredagsdigt i bogtitler;

Åh 
Min kæreste elskling
En dag vil vi grine af det
Og sådan blev det 

Tak for inspiration til @anetteslitteratursalon og @pilegaardsantikvariat som senest har taget #booktitlepoetry stafetten op:) 

#bogsnak #læsning #booktitlepoetry
Indlæs mere... Følg på Instagram
  • Anmeldelser
  • Anmeldelser efter Dato
  • Anmeldelser efter Forfatter
  • Anmeldelser efter Genre
  • Anmeldelser efter Stjerner
  • Børnebogtanken
  • Kontakt
  • Kultur og Debat
  • Litteraturtanker
  • Om Bloggen
© Ida Barkholt