Børnebogtanken

Her finder du indlæg om læsning med de helt små og anbefalinger til børnebøger. Mit udgangspunkt er mine børn: Lilly på 4,5 år og Johan på 2 år, som jeg læser for og med.
Du vil blandt andet kunne følge vores deltagelse i projektet 1000bøger før skolealderen, ligesom du vil kunne finde indlæg med inspiration og gode ideer til at læse mere med dit barn.

Børnebogsanbefaling: Børn i andre lande af Sofia Maria Brand

Når man nu ikke rigtig kan rejse nogen steder hen i år, så er det jo dejligt, at bøgerne kan tage os alle steder hen! Herhjemme har vi været på rejse med Sofia Maria Brands ”Børn i andre lande”, og vi har blandt andet besøgt Kina, Brasilien, Tyskland og Rusland.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar

Astrid Lindgren: En billedbog i serien Små mennesker, store drømme

Serien om de små mennesker med store drømme er blevet udvidet med endnu en ny inspirende karakter; Astrid Lindgren.  Bogen henvender sig, som de øvrige i serien, til børn i aldersgruppen cirka 3-8 år, og er fortalt af seriens oprindelige skaber Maria Isabel Sanchez Vegara med streg af Linzie Hunter.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker | Skriv en kommentar

Børnebogsanmeldelse: Nour og Nora fejrer Eid af Camilla Kaj Poulsen

Nour og Nora fejrer Eid er anden bog i serien om Nour og Nora, der anbefales til børn fra ca. 3 års alderen. Forfatter Camilla Kaj Poulsen og illustrator Pauline Drasbæk har skabt en ganske vellykket serie, der er et perfekt udgangspunkt for en samtale om traditioner, religion og kulturelle forskelle og ligheder.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar

Enhjørningemagi af Daisy Meadows

Der er rigeligt med glitterstøv, magi, venskab og naturligvis enhjørninger i denne bogserie af Daisy Meadows, der tidligere har skrevet serien ”Regnbuemagi”. Historierne er rig på handling, og har en god fremdrift, der gør dem overskuelige og spændende som højtlæsning for selv de lidt mindre børn. Jeg har læst dem højt for min datter på Læs mere

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar

Nye børnebøger på hylden: Inspiration til børn i aldersgruppen 1-10 år.

En repræsentativ billedbog til de helt små, magisk realisme fra den ukronede konge af billedbøger, fantasifuld fortælling om tandfeen, beroligende eventyr til sengetid, store danske personligheder i bogformat, og Disney i helt nye historier. 

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar

Nye børnebøger på hylden: 4 billedbøger til børnehavebarnet

Så er der en lille håndfuld nye børnebøger på hylden, og der er både noget om bare at sorg, mod, venskab og en masse bare numser. Herhjemme var det særligt Bare numser og Venner – Hvem er Nora ørns ven der hittede.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser, Uncategorized | Skriv en kommentar

Børnebogsanbefaling: Anne Frank og David Bowie (Små mennesker, store drømme)

Den fabelagtige børnebogsserie “Små mennesker, store drømme” har fået nye skud på stammen, og tæller nu også de inspirerende historier om David Bowie og Anne Frank, og jeg kan godt afsløre, at vi herhjemme som sædvanlig er fans!

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, Uncategorized | Skriv en kommentar

Julegaveønsker til vuggestue- og børnehavebarnet

Mangler du lidt inspiration til julegaveønskelisten, så kommer her en god portion anbefalinger til de små læsere..

Udgivet i Børnebogtanker, juleanbefalinger, LillyLæser | Skriv en kommentar

7 nye billedbøger til børnehavebarnet.

En billedbog om et kulturmøde mellem børn, en om dronning Magrethe og en anden om et sundt forhold til kost. Fra hjælp til søvn og bedre selvværd til rablende rimende remser, og endelig et par fortællinger om henholdsvis troen på sig selv og det største af alt; Kærligheden. Der er spændende og interessante billedbogsfortællinger på Læs mere

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar

Julens bøger for børn og barnlige sjæle.

Så er det jul lige om lidt, og er du på udkig efter årets julelæsning til husstandens børn og barnlige sjæle, så skal du kigge med her, hvor jeg anbefaler ikke færre end 29 forskellige julebøger.  Der er masser af kalenderbøger til forskellige aldersgrupper og billedbøger helt ned til vuggestuealderen. De første bøger på listen Læs mere

Udgivet i Børnebogtanker, Uncategorized | Skriv en kommentar