Børnebogtanken

Her finder du indlæg om læsning med de helt små og anbefalinger til børnebøger. Mit udgangspunkt er mine børn: Lilly på 4,5 år og Johan på 2 år, som jeg læser for og med.
Du vil blandt andet kunne følge vores deltagelse i projektet 1000bøger før skolealderen, ligesom du vil kunne finde indlæg med inspiration og gode ideer til at læse mere med dit barn.

Bøger til barnet om skolestart

Klar parat skolestart! Skal dit barn også starte i skole. Herhjemme er vi begyndt af forberede Lilly på skolestart ved blandt andet at læse og lytte til en masse bøger om emnet, og her kommer en lille liste til inspiration. (Reklame for Chapter; Alle bøgerne kan findes på Chapter som enten lydbøger og/eller ebøger. Brug Læs mere

Udgivet i Børnebogtanker, Johan læser, LillyLæser | Skriv en kommentar

Billedbøger til børnehavebarnet og lidt til de større

På tur til planeternes forunderlige verden eller insekternes summende liv? En fortælling om frygt og mod, om at finde sig selv eller finde hjem? Den sidste måneds billedsbogslæsning herhjemme har budt på lidt af hvert, og her får I vores læseoplevelser i en billedbogsverden der nok primært egner sig til børnehavebarnet. 

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, Johan læser, LillyLæser | Skriv en kommentar

Børnebogtanken anmelder: Farmor og Vidunderøen og Den store flugt

Der er dobbelt op på børnebogsanmeldelser på bloggen i dag, for Lilly, Johan og jeg har været på to vidt forskellige natlige eventyr.I ”Farmor og vidunderøen” var vi på en fantasifuld og eventyrlig rejse med en lidt skør men også sej farmor på jagt efter diamanter med hjælp fra adskillige dinosaurer.Mens vi i ”Den store Læs mere

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, Johan læser, LillyLæser | Skriv en kommentar

Julegaveinspiration til små børn: 11 billedbøger fra danske forfattere.

Man kan aldrig få for mange bøger. Specielt ikke hvis man er et lille barn, der lige er ved at lære verden og sproget at kende. Så en boggave er altid en god ide! Mangler du lidt inspiration så kast endelig blikket på nogle af de fine danske billedbogsudgivelser – det behøver ikke være H.C.Andersen Læs mere

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar

Julebøger til børn og barnlige sjæle

Så er det blevet tid til at finde julebøgerne frem og læse lidt dejlig julestemning frem. I dette indlæg er der rigeligt med anbefalinger til børn og barnlige sjæle.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, juleanbefalinger | Skriv en kommentar

Anmeldelser; Da bedstefar forsvandt, Anker i badetøjet, Flere Eventyr fra Mumidalen, Det vi vil bygge og Vild symfoni

Der er kommet nye børnebøger på hylden, og som sædvanlig har mine hårde medanmeldere (Lilly 4 år og Johan 2 år) hjulpet mig lidt med anmeldelserne. Der er lidt for enhver smag, men vi læser selvfølgelig fortrinsvis bøger, der er målrettet aldersgruppen 2-6 år.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar

Store maskiner eller nuttede pelsdyr: Myten om drenge- og pigebøger.

Det skal handle lidt om drengebøger og pigebøger, eller det skal det sådan set overhovedet slet ikke. For det er betegnelser, som jeg efterhånden synes for længst burde være døde og begravede. Alligevel ser jeg det faktisk ret tit, både i anmeldelser, bogbeskrivelser og sågar i forlagenes egne pressematerialer. Men hvorfor er det, at vi Læs mere

Udgivet i Børnebogtanker, Debat om bøger og litteratur, Kultur og Debat, Uncategorized | 1 Kommentar

Nye børnebøger; 8 lynanmeldelser fra Lilly og Johans boghylde.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar

Børnebogsanbefaling: Børn i andre lande af Sofia Maria Brand

Når man nu ikke rigtig kan rejse nogen steder hen i år, så er det jo dejligt, at bøgerne kan tage os alle steder hen! Herhjemme har vi været på rejse med Sofia Maria Brands ”Børn i andre lande”, og vi har blandt andet besøgt Kina, Brasilien, Tyskland og Rusland.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar

Astrid Lindgren: En billedbog i serien Små mennesker, store drømme

Serien om de små mennesker med store drømme er blevet udvidet med endnu en ny inspirende karakter; Astrid Lindgren.  Bogen henvender sig, som de øvrige i serien, til børn i aldersgruppen cirka 3-8 år, og er fortalt af seriens oprindelige skaber Maria Isabel Sanchez Vegara med streg af Linzie Hunter.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker | Skriv en kommentar