Børnebogtanken

Her finder du indlæg om læsning med de helt små og anbefalinger til børnebøger. Mit udgangspunkt er mine børn: Lilly på 4,5 år og Johan på 2 år, som jeg læser for og med.
Du vil blandt andet kunne følge vores deltagelse i projektet 1000bøger før skolealderen, ligesom du vil kunne finde indlæg med inspiration og gode ideer til at læse mere med dit barn.

Børnebogtanken anmelder: Farmor og Vidunderøen og Den store flugt

Der er dobbelt op på børnebogsanmeldelser på bloggen i dag, for Lilly, Johan og jeg har været på to vidt forskellige natlige eventyr.I ”Farmor og vidunderøen” var vi på en fantasifuld og eventyrlig rejse med en lidt skør men også sej farmor på jagt efter diamanter med hjælp fra adskillige dinosaurer.Mens vi i ”Den store Læs mere

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, Johan læser, LillyLæser | Skriv en kommentar

Julegaveinspiration til små børn: 11 billedbøger fra danske forfattere.

Man kan aldrig få for mange bøger. Specielt ikke hvis man er et lille barn, der lige er ved at lære verden og sproget at kende. Så en boggave er altid en god ide! Mangler du lidt inspiration så kast endelig blikket på nogle af de fine danske billedbogsudgivelser – det behøver ikke være H.C.Andersen Læs mere

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar

Julebøger til børn og barnlige sjæle

Så er det blevet tid til at finde julebøgerne frem og læse lidt dejlig julestemning frem. I dette indlæg er der rigeligt med anbefalinger til børn og barnlige sjæle.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, juleanbefalinger | Skriv en kommentar

Anmeldelser; Da bedstefar forsvandt, Anker i badetøjet, Flere Eventyr fra Mumidalen, Det vi vil bygge og Vild symfoni

Der er kommet nye børnebøger på hylden, og som sædvanlig har mine hårde medanmeldere (Lilly 4 år og Johan 2 år) hjulpet mig lidt med anmeldelserne. Der er lidt for enhver smag, men vi læser selvfølgelig fortrinsvis bøger, der er målrettet aldersgruppen 2-6 år.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar

Store maskiner eller nuttede pelsdyr: Myten om drenge- og pigebøger.

Det skal handle lidt om drengebøger og pigebøger, eller det skal det sådan set overhovedet slet ikke. For det er betegnelser, som jeg efterhånden synes for længst burde være døde og begravede. Alligevel ser jeg det faktisk ret tit, både i anmeldelser, bogbeskrivelser og sågar i forlagenes egne pressematerialer. Men hvorfor er det, at vi Læs mere

Udgivet i Børnebogtanker, Debat om bøger og litteratur, Kultur og Debat, Uncategorized | 1 Kommentar

Nye børnebøger; 8 lynanmeldelser fra Lilly og Johans boghylde.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar

Børnebogsanbefaling: Børn i andre lande af Sofia Maria Brand

Når man nu ikke rigtig kan rejse nogen steder hen i år, så er det jo dejligt, at bøgerne kan tage os alle steder hen! Herhjemme har vi været på rejse med Sofia Maria Brands ”Børn i andre lande”, og vi har blandt andet besøgt Kina, Brasilien, Tyskland og Rusland.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar

Astrid Lindgren: En billedbog i serien Små mennesker, store drømme

Serien om de små mennesker med store drømme er blevet udvidet med endnu en ny inspirende karakter; Astrid Lindgren.  Bogen henvender sig, som de øvrige i serien, til børn i aldersgruppen cirka 3-8 år, og er fortalt af seriens oprindelige skaber Maria Isabel Sanchez Vegara med streg af Linzie Hunter.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker | Skriv en kommentar

Børnebogsanmeldelse: Nour og Nora fejrer Eid af Camilla Kaj Poulsen

Nour og Nora fejrer Eid er anden bog i serien om Nour og Nora, der anbefales til børn fra ca. 3 års alderen. Forfatter Camilla Kaj Poulsen og illustrator Pauline Drasbæk har skabt en ganske vellykket serie, der er et perfekt udgangspunkt for en samtale om traditioner, religion og kulturelle forskelle og ligheder.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar

Enhjørningemagi af Daisy Meadows

Der er rigeligt med glitterstøv, magi, venskab og naturligvis enhjørninger i denne bogserie af Daisy Meadows, der tidligere har skrevet serien ”Regnbuemagi”. Historierne er rig på handling, og har en god fremdrift, der gør dem overskuelige og spændende som højtlæsning for selv de lidt mindre børn. Jeg har læst dem højt for min datter på Læs mere

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar