Børnebogtanken

Her finder du indlæg om læsning med de helt små og anbefalinger til børnebøger. Mit udgangspunkt er mine børn: Lilly på 4,5 år og Johan på 2 år, som jeg læser for og med.
Du vil blandt andet kunne følge vores deltagelse i projektet 1000bøger før skolealderen, ligesom du vil kunne finde indlæg med inspiration og gode ideer til at læse mere med dit barn.

Store maskiner eller nuttede pelsdyr: Myten om drenge- og pigebøger.

Det skal handle lidt om drengebøger og pigebøger, eller det skal det sådan set overhovedet slet ikke. For det er betegnelser, som jeg efterhånden synes for længst burde være døde og begravede. Alligevel ser jeg det faktisk ret tit, både i anmeldelser, bogbeskrivelser og sågar i forlagenes egne pressematerialer. Men hvorfor er det, at vi Læs mere

Udgivet i Børnebogtanker, Debat om bøger og litteratur, Kultur og Debat, Uncategorized | Skriv en kommentar

Nye børnebøger; 8 lynanmeldelser fra Lilly og Johans boghylde.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar

Børnebogsanbefaling: Børn i andre lande af Sofia Maria Brand

Når man nu ikke rigtig kan rejse nogen steder hen i år, så er det jo dejligt, at bøgerne kan tage os alle steder hen! Herhjemme har vi været på rejse med Sofia Maria Brands ”Børn i andre lande”, og vi har blandt andet besøgt Kina, Brasilien, Tyskland og Rusland.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar

Astrid Lindgren: En billedbog i serien Små mennesker, store drømme

Serien om de små mennesker med store drømme er blevet udvidet med endnu en ny inspirende karakter; Astrid Lindgren.  Bogen henvender sig, som de øvrige i serien, til børn i aldersgruppen cirka 3-8 år, og er fortalt af seriens oprindelige skaber Maria Isabel Sanchez Vegara med streg af Linzie Hunter.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker | Skriv en kommentar

Børnebogsanmeldelse: Nour og Nora fejrer Eid af Camilla Kaj Poulsen

Nour og Nora fejrer Eid er anden bog i serien om Nour og Nora, der anbefales til børn fra ca. 3 års alderen. Forfatter Camilla Kaj Poulsen og illustrator Pauline Drasbæk har skabt en ganske vellykket serie, der er et perfekt udgangspunkt for en samtale om traditioner, religion og kulturelle forskelle og ligheder.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar

Enhjørningemagi af Daisy Meadows

Der er rigeligt med glitterstøv, magi, venskab og naturligvis enhjørninger i denne bogserie af Daisy Meadows, der tidligere har skrevet serien ”Regnbuemagi”. Historierne er rig på handling, og har en god fremdrift, der gør dem overskuelige og spændende som højtlæsning for selv de lidt mindre børn. Jeg har læst dem højt for min datter på Læs mere

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar

Nye børnebøger på hylden: Inspiration til børn i aldersgruppen 1-10 år.

En repræsentativ billedbog til de helt små, magisk realisme fra den ukronede konge af billedbøger, fantasifuld fortælling om tandfeen, beroligende eventyr til sengetid, store danske personligheder i bogformat, og Disney i helt nye historier. 

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser | Skriv en kommentar

Nye børnebøger på hylden: 4 billedbøger til børnehavebarnet

Så er der en lille håndfuld nye børnebøger på hylden, og der er både noget om bare at sorg, mod, venskab og en masse bare numser. Herhjemme var det særligt Bare numser og Venner – Hvem er Nora ørns ven der hittede.

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, LillyLæser, Uncategorized | Skriv en kommentar

Børnebogsanbefaling: Anne Frank og David Bowie (Små mennesker, store drømme)

Den fabelagtige børnebogsserie “Små mennesker, store drømme” har fået nye skud på stammen, og tæller nu også de inspirerende historier om David Bowie og Anne Frank, og jeg kan godt afsløre, at vi herhjemme som sædvanlig er fans!

Udgivet i Anmeldelse af børnebøger, Børnebogtanker, Uncategorized | Skriv en kommentar

Julegaveønsker til vuggestue- og børnehavebarnet

Mangler du lidt inspiration til julegaveønskelisten, så kommer her en god portion anbefalinger til de små læsere..

Udgivet i Børnebogtanker, juleanbefalinger, LillyLæser | Skriv en kommentar