Litteraturtanker

Litteraturtanker er forskellige indlæg omkring bøger og skønlitteratur. Disse kan dække over portrætter af forfattere, en mening om årets prismodtagere inden for litteratur eller noget helt tredje; det er indlæg, der afspejler forskellige områder indenfor litteraturen verden.
Det er også her du finder indlæg af typen “Top 3”, hvor jeg jævnligt laver en top tre over forskellige ting indenfor litteraturens verden; Det kan fx være top 3 over de bedste krimier eller kvindelige karakterer i bøgernes verden.

I nedenstående menu kan du finde indlæg efter kategori.

Find indlæg efter kategori:

Litteraturnyt
Top 3
Mit liv med bøger
Historien i litteraturen
Forfatterportrætter
Litteraturkultur
Litteraturpriser
Litteraturhistorie

Tidlige skildringer af homoseksualitet i dansk litteratur

Bredere repræsentation i klassiker-kassen? Jeg har været en tur i den glemte klassiker-kasse og læst en lille håndfuld værker, der alle har det tilfælles, at de er over 100 år gamle, og at de har mindst en åbenlyst homoseksuel hovedkarakter.  Det er værker, som i dag er fuldstændig glemt, men som det set i et Læs mere

Udgivet i Historien i litteraturen, Litteraturhistorien kort fortalt, Litteraturtanker | Skriv en kommentar

Rabatkode til Mofibo

Har du overvejet Mofibo, så kan bogtanken tilbyde en mulighed for at afprøve tjenesten og få hele 45 dages gratis prøveperiode – helt uden binding.  Du skal bare bruge rabatkoden BOGTANKEN45 eller benyt dette direkte link.Som en ekstra bonus kan du ved at benytte koden hjælpe mig i mit formidlingsarbejde, da jeg tjener en lille mønt Læs mere

Udgivet i Litteraturnyt, Litteraturtanker | Skriv en kommentar

3 danske debutanter der fortjener mere opmærksomhed

Ofte er der bøger, specielt de skrevet af debutanter, som ikke får helt den opmærksomhed, de fortjener. Her er 3 styks af slagsen, som alle er udkommet indenfor de sidste par år.

Udgivet i Litteraturkultur, Litteraturtanker, Top 3 | Skriv en kommentar

Få rabat på Saxo Premium – spar 20 procent og få en måned gratis.

Så er der lige REKLAME alarm – for husk nu, at du kan få 20 procents rabat på et Saxo Premium abonnement med mit link. Som ny kunde får du også første måned gratis.

Udgivet i Litteraturnyt, Litteraturtanker, Mit liv med bøger | Skriv en kommentar

Fordele ved Saxo Premium: Få en eksklusiv rabat på abonnementet med Bogtanken.

Dette indlæg skal retteligt markeres som REKLAME, da jeg modtager penge fra Saxo, når/hvis nogen gør brug at rabatlinket. Men det er altså også en rigtig god rabat, og så kan du ovenikøbet støtte mit arbejde som ubetalt litteraturformidler – så det er ren win/win. I dette indlæg vil jeg gennemgå nogle af fordelene ved Læs mere

Udgivet i Litteraturnyt, Litteraturtanker, Mit liv med bøger | Skriv en kommentar

45 dages gratis Mofibo

Har du overvejet Mofibo, så kan bogtanken tilbyde en mulighed for at afprøve tjenesten og få hele 45 dages gratis prøveperiode – helt uden binding.

Udgivet i Litteraturnyt, Mit liv med bøger | Skriv en kommentar

22 bøger fra min bogreol til 2022.

22 bøger jeg gerne vil læse i 2022. Det er bøger, jeg længe har glædet mig til skulle udkomme og bøger jeg længe har haft stående ulæst på hylden. Der er klassikere og nye værker samt litteratur fra hele verden.

Udgivet i Litteraturtanker, Mit liv med bøger | Skriv en kommentar

Små forlag som det er værd at holde ekstra øje med

Jeg elsker at holde øje med de små forlag og mindre udgivelser, og i 2021 fik jeg for alvor øjnene op for en lille håndfuld rigtig fine mindre forlag. Her har jeg samlet fire forlag, som jeg i hvert fald vil holde ekstra øje med fremover, og jeg anbefaler dig at gøre det samme.

Udgivet i Litteraturkultur, Litteraturnyt, Litteraturtanker | Skriv en kommentar

De bedste noveller af Pontoppidan – En kort gennemgang af syv Pontoppidan noveller fra hans tidlige og mest samfundskritiske periode.

Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er en meget stor fan af Pontoppidan. Specielt elsker jeg hans tidlige forfatterskab, hvor han virkelig (for at bruge et Brandes begreb) satte problemer til debat, og især er kendt for sin stærkt samfundssatiriske fremstilling. Samtidig er det litteraturhistorisk interessant at se, hvordan han rent digterisk distancerer sig Læs mere

Udgivet i Forfatterportrætter, Litteraturtanker | Skriv en kommentar

Bogtanken Awards: De bedste bøger i 2021

Da jeg startede bloggen havde jeg et årligt indlæg, hvor jeg kårede de bedste bøger indenfor forskellige kategorier. De sidste to år har jeg dog ikke fået det gjort. Men nu er jeg tilbage med Bogtanken awards 2021. Jeg har valgt kategorierne lidt efter hvad der gav mening i forhold til årets læste bøger. Jeg Læs mere

Udgivet i Litteraturnyt, Litteraturtanker, Mit liv med bøger, Top 3 | Skriv en kommentar