Litteraturtanker

Litteraturtanker er forskellige indlæg omkring bøger og skønlitteratur. Disse kan dække over portrætter af forfattere, en mening om årets prismodtagere inden for litteratur eller noget helt tredje; det er indlæg, der afspejler forskellige områder indenfor litteraturen verden.
Det er også her du finder indlæg af typen “Top 3”, hvor jeg jævnligt laver en top tre over forskellige ting indenfor litteraturens verden; Det kan fx være top 3 over de bedste krimier eller kvindelige karakterer i bøgernes verden.

I nedenstående menu kan du finde indlæg efter kategori.

Find indlæg efter kategori:

Litteraturnyt
Top 3
Mit liv med bøger
Historien i litteraturen
Forfatterportrætter
Litteraturkultur
Litteraturpriser
Litteraturhistorie

Anmeldelse: Netflix serien Obsession og bogen bag “Ulykker” af Josephine Hart.

”Alle sårede mennesker er farlige, for de ejer ikke medlidenhed. De ved, at andre kan overleve, ligesom de selv har gjort” ”Ulykker” af Josephine Hart er en kort roman fra 1991. Den engelske titel er ”Damage” og den har dannet forlæg for den aktuelle Netflix serie ”Obsession”. Bogen – og serien for den sags skyld Læs mere

Udgivet i Kultur og Debat, Litteraturkultur, Litteraturtanker | Skriv en kommentar

Anbefaling: Lyttelæsning og lydbøger til børn.

Godt tip til fx underholdingen i bilen til børnene? Vi er blevet enormt glade for at lytte til de forskellige podcasts til børn på GoLittlePlay. (Det er i øvrigt ikke reklame, jeg har intet samarbejde med dem, og betaler selv for mit abonnement.)

Udgivet i Børnebogtanker, LillyLæser, Litteraturtanker | Skriv en kommentar

Bøger til din Valentinesdag: 5 stærke romaner om kærlighed.

Lidt romantik til Valentinesdag? Her får du mit bud på 5 stærke romaner om kærlighed. (husk indsæt fællesfoto herover)

Udgivet i Litteraturtanker, Top 3 | Skriv en kommentar

Årets bedste bøger: Mine 10 bedste læseoplevelser i 2022.

Det er altid svært at vælge årets bedste læseoplevelser, for de kommer jo i så forskellige former og genrer, at det er noget nær umuligt at sammenligne. Men jeg har alligevel forsøgt og er gået efter de bøger der, når jeg skuer tilbage over året, har gjort størst indtryk. Dem jeg husker bedst. Derudover har Læs mere

Udgivet i Litteraturtanker, Mit liv med bøger, Top 3 | Skriv en kommentar

Tidlige skildringer af homoseksualitet i dansk litteratur

Bredere repræsentation i klassiker-kassen? Jeg har været en tur i den glemte klassiker-kasse og læst en lille håndfuld værker, der alle har det tilfælles, at de er over 100 år gamle, og at de har mindst en åbenlyst homoseksuel hovedkarakter.  Det er værker, som i dag er fuldstændig glemt, men som det set i et Læs mere

Udgivet i Historien i litteraturen, Litteraturhistorien kort fortalt, Litteraturtanker | Skriv en kommentar

Rabatkode til Mofibo

Har du overvejet Mofibo, så kan bogtanken tilbyde en mulighed for at afprøve tjenesten og få hele 30 dages gratis prøveperiode – helt uden binding.  Du skal bare bruge rabatkoden BOGTANKEN30  eller benyt dette direkte link.Som en ekstra bonus kan du ved at benytte koden hjælpe mig i mit formidlingsarbejde, da jeg tjener en lille Læs mere

Udgivet i Litteraturnyt, Litteraturtanker | Skriv en kommentar

3 danske debutanter der fortjener mere opmærksomhed

Ofte er der bøger, specielt de skrevet af debutanter, som ikke får helt den opmærksomhed, de fortjener. Her er 3 styks af slagsen, som alle er udkommet indenfor de sidste par år.

Udgivet i Litteraturkultur, Litteraturtanker, Top 3 | Skriv en kommentar

30 dages gratis Mofibo

Har du overvejet Mofibo, så kan bogtanken tilbyde en mulighed for at afprøve tjenesten og få hele 30 dages gratis prøveperiode – helt uden binding.

Udgivet i Litteraturnyt, Mit liv med bøger | Skriv en kommentar

22 bøger fra min bogreol til 2022.

22 bøger jeg gerne vil læse i 2022. Det er bøger, jeg længe har glædet mig til skulle udkomme og bøger jeg længe har haft stående ulæst på hylden. Der er klassikere og nye værker samt litteratur fra hele verden.

Udgivet i Litteraturtanker, Mit liv med bøger | Skriv en kommentar

Små forlag som det er værd at holde ekstra øje med

Jeg elsker at holde øje med de små forlag og mindre udgivelser, og i 2021 fik jeg for alvor øjnene op for en lille håndfuld rigtig fine mindre forlag. Her har jeg samlet fire forlag, som jeg i hvert fald vil holde ekstra øje med fremover, og jeg anbefaler dig at gøre det samme.

Udgivet i Litteraturkultur, Litteraturnyt, Litteraturtanker | Skriv en kommentar