Danske debutanter fra det forgangne år.

Jeg kan godt lide at holde mig opdateret i landskabet af nye danske forfattere, og jeg forsøger hvert år at læse så mange debutantværker, som det er muligt. I dette indlæg præsenterer jeg 18 danske debutværker fra det sidste års tid. Mange værker bliver jeg bekendt med, fordi forfattere og forlag selv kontakter mig, men jeg holder mig også altid løbende opdateret, fx via listen af indstillede til årets debutantpriser.

Her kan du læse mere om atten debutværker og måske blive inspireret til at læse en enkelt eller flere af dem.

Mads Damsø: Hvis dette er en lakridspibe
Ghostwriteren Kuno hyres til at skrive en døende fiskers selvbiografi. Men eftersom manden ikke vil medvirke, og Kuno selv plages af tanker om aktiv dødshjælp, bruger han tiden på lakridspiber i selskab med den geisha-klædte Ditte.

Estrid Dyekjær: To liv
Året er 1955. Kirsten er blevet gravid med Christian, som allerede er forlovet. Hun forfører og gifter sig med hans bror Johannes uden at fortælle ham, at barnet ikke er hans. Kan de alligevel få et godt ægteskab?
Jeg har læst bogen, og jeg elskede den. Det er en virkelig sød og gribende historie om et ægteskab på godt og ondt.

Martin Ellermann: Sommerdrys
Efter brud med kæresten forsvinder den 25-årige mandlige hovedperson David ind i en dunkel verden af natteture, stoffer og alkohol. I tre dage driver han traumatiseret rundt efter en mening med tilværelsen.
Jeg har anmeldt bogen. Læs mere her. 

Marie-Louise Hansen: Olgas bog 
Olgas passion er fotografiet; at fange livet og døden, men hun er fanget i en tid, hvor kvinder må kæmpe mod samfundets forventninger, og Olga har også sine egne dæmoner at kæmpe med.
Jeg har læst Olgas bog, og jeg var desværre ikke så imponeret. Langt hen af vejen fandt jeg den rodet og alt for fragmentarisk. Men læs og døm selv.

Aske Juul Christiansen: Aftenstjerne
Refleksiv poetisk roman om vores omgang med olie, olieproduktion og menneskets afhængighed af det ressourceknappe materiale. Mød borebisser, dronepiloter og sømænd.

Jonas Kragerup Sørensen: Et dyr en engel
Simon besøger svigerfamilien på Bornholm sammen med kæresten Malene. Men forholdet skranter, Simon forsøger at holde sit hash-misbrug skjult og da deres fælles ven, Emil, dukker op, går det for alvor galt.

Amalie Langballe: Forsvindingsnumre
Efter Agnes mister sin mor, mister hun også sin virkelighed. Hendes ting begynder at forsvinde for hende, og hun forsvinder selv gradvis væk fra hverdagens realitet. Agnes kontakt til omverdenen er sparsom, hun taler med sin dukke og en uddød fugl, imens hun bruger sex som et lindrende, midlertidigt forsvindingsnummer fra sorgen og sig selv.
Jeg har anmeldt bogen. Læs mere her. 

Tina Månsson : Hestehullerne
Skæbnetung kollektivroman om en gruppe mennesker på Næsset, som er viklet ind i hinandens liv, med døden og tab som allestedsnærværende følgesvend.

Merete Nørgaard: Så længe du lever
Hvordan håndterer man sorgen over at have mistet en, man elsker, når man i første omgang aldrig burde have elsket? Romanen, “Så længe du lever”, følger hoved-personen Martins forsøg på at finde ud af netop det. Historien om Martin og Caroline foregår i nutid, det er en ærlig fortælling, desperat og fortvivlet til tider, fuld af kærlighed, relationer og svære følelser.

Sune de Souza Schmidt-Madsen: Kannibalens lov
En ung dansker kommer til Rio i 1970. Han har forladt sin kæreste og får nu job som chauffør hos den magtfulde rigmand Holbrandt. Snart lever han jetsetlivet i overklassen, men en dag vil politiet se hvad han gemmer i lasten.

Puk Qvortrup: Ind i en stjerne
Puk er lykkelig, gravid i syvende måned og har en lille søn på 2 år, men pludselig falder hele hendes verden sammen, da hendes mand uventet dør. Hvordan skal livet nogen sinde blive et liv igen?

Anders Mathias Rishøj: Bornholm-notater
Anders skal på 3 måneders døgnbehandling på Bornholm. På centret møder Anders en række skæbner. Nogle minder om hans egen, andre er milevidt fra hans eget udgangspunkt, men fællesmængden er misbruget, der koster på alle fronter, psykiske, relations- og sundhedsmæssige.

Mikael Rømer: Tom Ruslands manuskript
Politisk thriller. Et forlag modtager et sprængfarligt manuskript, der handler om international våbenhandel. Et manuskript der vil ryste den politiske verden. Men ikke alle har interesse i at den bog skal udgives.

Anne Zenon: Ikke noget at tale om
Digtroman om en ung fraskilt mor, der pendler mellem moderskab og nyt singleliv i en 9/5-deleordning.

Sara Skytt Persson: Sku’ det være en anden gang
Sydbank Herning holder sin årlige julefrokost. I banken arbejder Maria som kasserer. Hun er single, barnløs og har et forhold til sin gifte chef, og intet af det stemmer overens med det voksenliv, hun havde forestillet sig. Hun vil være effektiv og fokuseret på at opnå den succes, som er passende, når man bor i Danmarks mest succesfulde by. Det er tid til at generobre kontrollen, synes Maria. Sarah Skyt Perssons debutroman Sku? det være en anden gang? forløber over en uge i december og er en morsom og fed satire på det moderne liv.
Jeg har anmeldt bogen. Læs mere her. 

Jamal Bendahman: Ash-Shaheed (Vidnet)
Younes har ikke helt styr på sit liv. Han er 29 år og arbejder som fuldmægtig i Vejdirektoratet, selvom han drømmer om at blive forfatter. Han har for få venner og for mange kærester, ryger alt for meget tjald og har alt for få penge. Men en dag ændrer verden sig, da Younes får en åbenbaring, midt i et lyskryds på Jagtvej.

Tobias Stenbæk Bro: Væddermændenes nat
Fantasy. I kongeriget Agamore ligger den lille herregård Ravnehøj. Her lever sir Alfrik fredeligt med sine tre unge sønner, indtil fortiden indhenter ham.
Jeg har anmeldt bogen. Læs mere her

Rikke Dahl: Som om vi aldrig rigtigt fandtes
Christin får et telefonopkald om et dødsfald i hendes barndomsby. Fortiden tvinger hende tilbage, hvor hun sammen med den lokale journalist Micki Reiss prøver at afdække, hvad der skete dengang i ungdomsårene, hvor de var en lykkelig gruppe unge og hvor alting smuldrede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *