Bøger til barnet om skolestart

Lilly er klar til skole – med hjælp fra en splinterny skoletaske og gode bøger.

Klar parat skolestart! Skal dit barn også starte i skole. Herhjemme er vi begyndt af forberede Lilly på skolestart ved blandt andet at læse og lytte til en masse bøger om emnet, og her kommer en lille liste til inspiration.

(Reklame for Chapter; Alle bøgerne kan findes på Chapter som enten lydbøger og/eller ebøger. Brug koden “bogtanken45” og få 45 dages gratis medlemskab uden binding)

Man må ikke spise sine klassekammerater af Ryen T.Higgins
Første skoledag – det er svært!
Rita skal starte i skole. Hun er meget nervøs.
Og selvom alle børnene er rigtig søde, så er det svært ikke at spise dem, for Rita er en tyrannosaurus, og hun synes bare, at børn er helt uimodståelige … og lige til at spise.
Det er svært at få venner, når man spiser dem, så Rita har lige et par ting, hun skal lære om skolen, før hun kan blive venner med de andre børn.
En sjov og skøn fortælling af skaberen bag serien om den sure bjørn Boris. 

Min dag i nulte af Ina Victoria Schou-Haller
Med min dag i nulte lærer du dit barn om hvad det vil sige at starte i skole, hvilket kan være en stor omvæltning fra det trygge børnehaveliv.  Og hvad laver man egentlig på en ganske almindelig dag i nulte? Bogen tager jer igennem en skoledag, så barnet kan genkende sin egen hverdag, og til hver situation hører spørgsmål og aktiviteter, som gør det nemmere for børn og forældre at italesætte, hvad der sker i bogen og i barnets egen skoledag. Det gælder både aflevering, frikvarterer, toiletbesøg, legetimer, idræt, SFO-tid osv.

Vitello begynder i skole af Kim Fupz Aakeson
Vitello skal starte i skole! Han skal gå i klasse med Kamma! Han skal have matematik og idræt! Og lære bogstaverne, dem alle sammen! Og så er der alt det med at sidde stille! Og lus! Og madpakker! Og store bøller i skolegården! Vitello glæder sig for vildt.

Villads fra Valby i 0.C af Anne Sofie Hammer
Villads fra Valby er en højtlæsningsbog om en helt almindelig, sød dreng, som er god til at lege. For god vil nogle voksne måske mene! Børnehavebørn vil kunne genkende sig selv og deres hverdag i Villads og more sig over hans sjove påfund.
Som altid møder Villads de nye udfordringer med ivrigt gå-på-mod, og han er helt klar til fritidshjem og skolestart – men er skolen mon også klar til ham?

Mini Skal i skole af Christine Nöstlinger
Mini skal begynde i skole. Hun er meget nervøs, for hun er sikker på, de andre børn vil drille hende, fordi hun er så høj og tynd. Og hvad med lærerne? Er de mon søde? Minis første skoledag bliver helt anderledes, end hun har forestillet sig …

(Reklame for Chapter; Alle bøgerne kan findes på Chapter som enten lydbøger og/eller ebøger. Brug koden “bogtanken45” og få 45 dages gratis medlemskab uden binding)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *