Johan Anbefaler: Mit liv på bunden

Hvad kunne være bedre end en billedbog om en axolotl, når man som Johan er stærkt fascineret af det lille havdyr, der har specielle egenskab, at den altid er i larvestadiet. Den bliver med andre ord aldrig voksen.

I ”Mit liv på bunden: Historien om en ensom Axolotl” af Linda Bondestam følger man den lille Axolotl på havbunden, der finder god venner blandt andre at havets larvedyr. Men efterhånden som de bliver voksne, så bliver den alene. Livet på havbunden byder på mange muligheder for underholdning, da Axolotlen finder på alle mulige kreative måder at lege med alt det affald, som ender i havene. Men med tiden bliver havet mere og mere fyldt med skrald, og den lille Axolotl, som tilsyneladende lever evigt på havets band, oplever verdenshavene forandre sig.

Billedbogen rummer både en historie om venskaber og især behovet for fælleskaber, man kan spejle sig i. Men det er også en historie om klimaforandringer, og ikke mindst den ødelæggende rolle, som menneskenes behandling af naturen har heri. Der er med andre ord nok at snakke om, når man læser billedbogen. 

Tematikken omkring klimaet foregår dog primært på billedsiden. I teksten følger vi Axolotlens oplevelser og perspektiv, og for den er alt det skrald, som havner på havbunden sjovt tidsfordriv, men for barnet der læser med er det tydeligt, at havbunden bliver mere og mere beskidt som historien skrider frem. 

Anbefales fra 3.år, men kan også fint læses af ældre børn, som fx mindre skolebørn, da der er flere lag i historien. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *