Bøger om bøger: 7 varme fortællinger med litteraturen i centrum.

En hyggelig og hjertevarm historie fyldt med kærlighed – specielt til bøgerne!
Lyder det ikke som en fantastisk blanding? Læs med i dette indlæg, hvor jeg præsenterer syv bøger, der alle på hver sin måde handler om kærligheden til litteraturen.

Læserne i Broken Wheel anbefaler
Af Katarina Bivald
Den indadvendte og lidt ensomme Sara fra Sverige har gennem et par år skrevet sammen med den ældre Amy Harris, som bor i den lille by Broken Wheel i Iowa. De skriver om bøger og kærligheden til litteratur, og da Sara mister sit job i boghandelen beslutter hun sig for at besøge Amy.
Skæbnen vil dog, at Amy i mellemtiden er død, og nu finder Sara sig helt alene i en lille by. Heldigvis er byens farverige forsamling af indbyggere klar med hjælp til Sara, og hendes ide om at sælge ud af Amys imponerende bibliotek bliver vel modtaget, selvom det er de færreste, der kan se fidusen i de der bøger. Snart viser Saras tilstedeværelse sig dog at åbne op for store følelser indbyggerne imellem og måske også for litteraturens verden.

Den litterære kartoffeltærteklub
Af Annie Barrows
Endnu en fortælling, der begynder med en brevveksling.
Efter Anden Verdenskrig kontaktes forfatteren Juliet af en mand ved navn Dawsey. Han bor på den lille ø Guernsey i den Engelske kanal, og ønsker Juliets hjælp til at finde en god boghandel i London. Juliet ender med at udveksle flere breve med Dawsey, der fortæller om øen og særligt om øens litterære klub, der opstod under krigen, som en måde at samles på og dyrke fællesskabet under nazisternes besættelse af øen.
Juliet skriver snart med flere af øens beboere, og deres historier fanger hende i en sådan grad, at hun til sidst må besøge øen. Rejsen forandrer hendes liv for altid.

Det litteære apotek
Af Nina George
Bøger som medicin!
Jean Perdu driver en lille boghandel fra sin husbåd på Seinen i Paris. Her har han specialiseret sig i at finde en bog til enhver kunde alt efter hvad de fejler og han kan kurere enhver lidelse.
Jean Perdu kan dog ikke kurere sin egen lidelse; Han lider af hjertesorg efter at hans elskede Manon forlod ham, da han sov og efterlod et brev, som han aldrig har åbnet af frygt for brevets indhold. Men en skelsættende sommer sender dog Jean ud på en rejse til fortiden og tilbage til livet.

Læseren i morgentoget
Af Jean-Paul Didierlaurent
Guylain Vignolles er en enspænder, der lever af at makulere bøger. Han hader jobbet, for han bryder sig ikke om at alle de historier skal gå tabt. Somme tider redder han dog enkelte sider fra makuleringsmaskinen, og disse sider læser han op hver morgen i toget. Han bliver hurtigt et fænomen og folk begynder at lytte til hans oplæsninger med stor interesse.
En dag finder han et usb-stik i toget, der viser sig at indeholde en dagbog, skrevet af en ung kvinde. Da han begynder at efterforske hendes historie, får det uventede følger, både for ham selv og for et par af de andre uforglemmelige personer i denne roman.

Jane Austen Klubben
Af Karen Joy Fowler
Seks kvinder og en enkelt mand mødes hver måned i et halvt år for at diskutere Jane Austens forfatterskab. De syv mennesker har vidt forskellige baggrunde og hver deres portion problemer med i bagagen, og det hele kommer i spil, når de diskuterer Austens kendte værker.

Den lille butik med de lykkelige slutninger
Af Jenny Colgan
Nina Redmond elsker bøger. At finde den rigtige bog til den rigtige læser er hendes store passion – og hendes job. Så da det bibliotek, hun arbejder på, skal lukkes og omdannes til luksuslejligheder, aner hun ikke, hvad hun skal stille op. Presset af omstændighederne øjner Nina en mulighed for at udleve sin drøm om at åbne en boghandel. Hun forvandler en slidt, gammel kassevogn til en butik på hjul, og med sine trofaste romanheltinder i ryggen flytter hun til Skotland og begiver sig ud i højlandet for at finde købere til sine bøger. Den virkelige verden viser sig imidlertid at være mere kompliceret end de historier, Nina elsker så højt, og det kræver alt hendes mod – og hele hendes opsparing – at forlade alt det, hun kender, og starte et nyt liv.

Læsekredsen
Af Elizabeth Noble
En gruppe kvinder med vidt forskellige problemer beslutter sig for at danne en læsegruppe. Her bliver der diskuteret alt fra litteratur til livets udfordringer, og sidstnævnte har de rigeligt af; en syg mor, en oprørsk datter, en utro ægtemand. Men i læsekredsen finder kvinderne opmuntring og støtte.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *