Hvornår kommer den næste Game of Thrones bog?

George Martin er kendt for at være en herre, der tager sig god tid til at skrive sine bøger. Han er desuden også en travl mand, der deltager i alverdens arrangementer og tidligere har involveret sig som forfatter på tv-serien. I 2017 annoncerede han dog imidlertid, at han nu ville hellige sig sit skriveri og sjette og næstsidste bog i serien.

Tv-serien har for længst overhalet bøgerne, og selvom historien er den samme, så har man dog alligevel valgt at gå nogle andre veje, således at tv-serien afviger væsentligt fra bøgerne på nogle områder.

Et amerikansk bogsite havde for nylig annonceret udgivelsen af ”The Winds of Winter” til september 2018, men kort efter blev datoen dog slettet. George Martin eller hans forlag har da heller ikke officielt meldt nogen dato ud, om end George Martin på sin egen blog for nylig har skrevet, at han håber at vi vil få en bog fra ham i 2018 – han tilføjer dog ”A boy can hope” og det er da heller ikke første gang, at George Martin har gjort sig forhåbninger om en eventuel snarlig færdiggørelse og udgivelse af sin bog. Han har tidligere gættet på at sjette bog ville udkomme før sæson 6 af serien (som kom i foråret 2016) og han har også gjort sig forhåbninger om en tidlig 2017 udgivelse.

Ser man på historikken, så er bøgerne i serien udgivet med stadigt større mellemrum. Første bog i serien, A Game of Thrones, udkom i 1996. Andet bind, A Clash of Kings, udkom i 1998. Tredje bind, A Storm of Swords, i 2000. Fjerde bind, A Feast for Crows, i 2005. Og endelig femte bind, A Dance with Dragons, i 2011.

Den seneste bog i rækken var altså seks år undervejs, og da 2017 kom og gik uden nogen bog fra George Martin, så må vi konkludere, at han også denne gang har udvidet sin arbejdstid. Dertil kommer, at successen med bøgerne, som kun er blevet større efter seriens succes, har gjort G.M. til en travl mand, der har haft mange andre projekter end skriveriet at arbejde med.

De fleste er dog enige om, at det virker til at G.M. nu prioriterer skriveriet. Men ud over sit sjette værk i serien arbejder han også på en afstikker i serien ”Fire and Blood”, som skal omhandle Targaryen familiens historie.  George Martin er en mand, der lider af begrænsningens kunst, og selv har han da også udtalt, at det er vanskeligt for ham at færdiggøre sine projekter og overholde deadlines. Til gengæld må vi så håbe, at vores tålmodighed giver pote til sidst.

Men hvornår kommer så næste bog i serien?

Skal man tro George Martin, så kommer den i år. Der er dog endnu ikke meldt noget officielt ud, og selv siger han da også, at han er måneder fra at være færdig. Så et forsigtigt gæt vil være, at han, endnu en gang, er en anelse for optimistisk.

Ser man på historikken, så var der to år i mellem de første tre udgivelser, derefter var der 5 år mellem 3. og 4. bog, og endelig 6 år mellem 4. og 5. bog. Lægger man lidt til, så vil mit gæt være, at vi først ser en udgivelse fra Martin engang i 2019. Det vil desuden komme til at passe med tv-seriens afsluttende sæson, som kommer i starten af 2019. Dermed vil forlaget kunne få en masse gratis reklame, og der vil nok være en del med Game of Thrones abstinenser, som vil kaste sig frådende over den nye bog efter tv-seriens afslutning.

Jeg gætter derfor på, at sjette bog i serien vil udkomme omkring maj 2019. Dertil vil så komme nogle måneders ventetid på en dansk oversættelse.

Opdatering september 2019: Mit gæt skulle vise sig at være helt forkert, ingen bog endnu og ingen bog i sigte. Måske skal vi bare nøjes med at sige, at George Martin i den grad lader vente på sig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *