Nye udgivelser i januar og februar

I begyndelsen af 2018 er der lidt for enhver smag – hvad enten man er til kærlighed, romantik, krimi eller Fantasy. Hermed 7 nye bøger og bud på lidt vinterlæsning.

Titel: I Mørket
Forfatter: E.L. James
Forlag: Pretty INK
Udgivelse: 26.1.2018
Genre: Kærlighedsroman, erotik
Kan man slet ikke få nok at historien om Anna og Christians Greys erotiske kærlighedshistorie kommer nu andet bind i trilogien set fra Christian Greys perspektiv. Det er altså igen præcis den samme historie, som vi allerede har fået, nu blot skrevet fra et andet perspektiv.
Jeg skal ærligt indrømme, at jeg aldrig har læst en eneste bog i serien, jeg har set den første film, og det må være rigeligt. Men der er helt sikker fans, som har glædet sig til denne bog, og nu er den altså at finde på hylderne.

Titel: Lucie
Forfatter: Anne-Marie Vedsø Olesen
Forlag: Politikens forlag
Udgivelse: 9.2.2018
Genre: Spændingsroman, Fantasy
Lucie er en 1000 år gammel nordisk kannibal. Hun overmandes jævnligt af en ustyrlig trang til at spise menneskekød. Under en festival møder hun Casper, og da de sammen bliver høje af opium, opnår Lucie en lille indsigt i sin egen fortid, og mærker tilstedeværelsen af åndelige væsner.
Forlaget sælger blandt andet bogen med disse ord ”Lucie er en spændingsfyldt roman om nordiske myter og kristendom, om identitet, tro og rationalitet fra en forfatter, der er blevet sammenlignet med både Stephen King, Anne Rice og Umberto Eco”.
Jeg er solgt allerede i henvisningen til nordiske myter og tro, og sammenligningen med de helt store sværvægtere inden for henholdsvis krimi- og fantasygenren tyder godt, men giver dog også store forventninger. Jeg er ikke sikker på jeg helt kan gennemskue, hvad det egentlig er for en bog, der venter mig, hvis jeg køber Lucie, og alene det vækker min nysgerrighed. Den er på min læseliste.

Titel: Den fabelagtige familien Frank
Forfatter: Michael Frank
Forlag: Lindhardt og Ringhoff
Udgivelse: 8.1.2018
Genre: Psykologisk drama, slægtsroman
”Den fabelagtige familien Frank er et gribende portræt af en familie, der smuldrer under én kvindes dominerende personlighed” således sælger forlaget selv bogen, og den anbefales endvidere til læsere af Jeanette Walls’ Glasslottet. Jeg elsker familiedramaer, og jeg skal i hvert fald læse med. Bogen er afgjort på min læseliste

Titel: Stadig mig
Forfatter: Jojo Moyes
Forlag: Cicero
Udgivelse: 23.1.2018
Genre: Kærlighedsroman
Stadig mig er tredje bind i serien om Louisa, der i første bind forelskede sig i den invaliderede Will. I andet bind, mig efter dig, forsøger hun at komme sig over Wills død. Mens hun her i tredje bind forsøger at skabe sig et nyt liv. Genren er ikke lige min kop te, og jeg må da også erkende, at jeg ikke lige har bogen på min umiddelbare læseliste. Men den skulle være en god fortsættelse til de to andre, så fans af serien bliver sikkert ikke skuffede.

Titel: Vent på mig
Forfatter: Jennifer Armentrout
Forlag: Lindhardt og Ringhoff
Udgivelse: 14.2.2018
Genre: Young Adult (børne- og ungdomsroman) Kærlighedsroman
Vent på mig er første del i Jennifer Armentrouts helt nye kærlighedsserie for teenagepigerne. Det virker også til, at den syder af kærlighed og hemmeligheder i bedste Gossip Girl eller Pretty Little Liars stil. Den udkommer i øvrigt ganske passende på Valentines Day, og så er stilen da også lagt. Forlaget skriver følgende om bogen:

”19-årige Avery flytter fra Texas til West Virginia for at begynde på college, tusindvis af kilometer hjemmefra og langt væk fra en fortid fuld af smertefulde minder. Det eneste, hun ønsker, er at starte på en frisk, passe sine studier, få et par gode venner og ellers undgå alt for meget opmærksomhed. Dette er den eneste måde, hun kan flygte fra det, der skete til Halloween-festen fem år tidligere. En begivenhed, der ændrede hendes liv for altid. Første dag på college støder Avery ind i den charmerende Cameron. Han er høj og flot, og han passer på ingen måde ind i Averys planer om at leve et stille og roligt studieliv. Avery afviser ham gang på gang, men Cameron giver ikke så let op”

Titel: Enken fra Kiev
Forfatter: Mogens Blom
Forlag: Lindhardt og Ringhoff
Udgivelse: 15.2.2018
Genre: Krimi, spændingsroman
Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste er netop blevet ansat i et nyoprettet sikkerhedssekretariat i Udenrigsministeriet. Og der går ikke lang tid, før det bliver lidt for spændende. Ved en konference, hvor udenrigsministeren holder tale, myrdes en af de udenlandske deltagere. Maiken Tarp er eneste vidne og lader sig opsluge fuldstændigt af sagen. Enken fra Kiev er Mogens Bloms tredje bind i serien om Maiken Tarp.

Titel: Er her nogen
Forfatter: Lotte Elmann Wegner
Forlag: Turbine Forlaget
Udgivelse: 28.2.2018
Genre: Krimi
En ung kvinde dukker aldrig op på sit arbejde. Hun er sidst fanget på et overvågningskamera i en kiosk i nærheden af sin bopæl, kameraet har også fanget en mand. Han taler til hende, følger hende ud af døren. På de sociale medier bliver han hurtigt hovedmistænkt, men politiet har ingen beviser.
Krimigenren er ikke som udgangspunkt den jeg gør mig mest i, men umiddelbart er der da her lagt op til et godt krimidrama.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *