Videre til indhold
Bogtanken.dk
  • Forside
  • Om Bloggen
  • Anmeldelser
  • Litteraturtanker
  • Kultur og Debat
  • Børnebogtanken
  • Kontakt

Forlag: Lindbo

Fanny Fairychild og det magiske spejl

februar 6, 2019august 27, 2019 Ida
Fanny Fairychild og det magiske spejl
Serie: Fanny Fairychild
Genre: Børne- og ungdomsfiktion, Eventyr
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Forlag: Lindbo

Fanny Fairychild og det magiske spejl er første bog i en planlagt serie om pigen Fanny, der i en søgen efter sin mor finder en magisk verden befolket af alfer, drager og nordiske guder.
Det er en fortælling for børn, og den emmer af en barnlig idyl og naivitet som klæder fortællingen rigtig godt.

Læs mere

Følg mig på Facebook Følg mig på Instagram

Søg i bloggen

Find anmeldelser efter

Titel
Forfatter
Dato
Genre
Antal Stjerner

Seneste anmeldelser

Detaljerne

Detaljerne

Forfatter: Ia Genberg

  ”At læse med feber er en slags lotteri, tekstens indhold kan enten gå tabt eller trænge dybt ind i de utilsigtede åbninger, der blottes ved en

Grevinden

Grevinden

Forfatter: Henriette Rostrup

”Vil stemmeret virkelig give kvinder bedre vilkår? Vil de nogensinde kunne komme væk fra børnefødslerne og køkkenerne? Reelt? Tanken er absurd. Mænd k

11%

11%

Forfatter: Maren Uthaug

Maren Uthaug er i mine øjne den mest originale forfatter i dansk litteratur, i hvert fald når det kommer til overraskende, anderledes og chokerende pl

DBBA 2019 Finalist
DBBA 2020 Nomineret

bogtanken

Boganmeldelser, litteraturanbefalinger, litterære indlæg og kærlighed til bøger.
Dansklærer og Cand.pæd.

Bogtanken (Ida Barkholt)
Fredagsfavoritten: Og i øvrigt en af de ti bedste Fredagsfavoritten:
Og i øvrigt en af de ti bedste bøger, jeg læste sidste år.
 
I 1921 udgav den ukendte unge forfatterinde Emmy Carell romanen ”Kan mænd undværes”. Den blev en stor succes og en gigantisk skandale. For romanen skildrede ikke bare kærlighed mellem kvinder, men indeholdte også åbenlyse og meget direkte beskrivelser af sex mellem kvinder.
I 1922 blev den i landsretten dømt usædelig og alle tilbageværende eksemplarer blev konfiskeret.
 
Romanen handler om Esther, der  ankommer til København med sit lille barn, mens hendes mand kommer sig i Frankrig ovenpå begivenhederne under Første Verdenskrig. Esther er en smule indadvendt og hæmmet, men bliver hurtigt draget af Maja, en ung smuk svensk skuespillerinde, der med sit smukke ydre og sorgløse sind forfører mangt og meget omkring sig.  Gennem blandt andet en intens brevveksling oplever læseren forholdet mellem Maja og Esther udvikle sig. Men hvor Esther opfatter forbindelsen som særlig og hellig, så er Maja ligeså troløs som hun tilsyneladende er uærlig.
 
I udgivelsen fra forlaget følger desuden en novelle skrevet af Emmy Carell. Den blev udgivet året efter og er umiddelbart en efterfølger til romanen, og den sætter konteksten for romanens udgivelse i et interessant lys, for heri kan vi måske læse konsekvenserne af romanens modtagelse.
 
I novellen følger vi Ursula, der er rejst til Paris efter et mislykket forhold med en kvinde, der har svigtet hende. I novellen bringes vi dog klart til at forstå, at det forliste forhold på ingen måde skal ses som udtryk for Ursulas seksualitet, da dette var en engangsforestilling. Ursula reflekterer desuden over sin debutbog, der netop er udkommet i Danmark;
 
”De færreste vil forstå, at hensigten med min bog var ikke en pekuniær succes på et slibrigt emne. Hensigten var en advarsel. En advarsel så dyb og alvorlig, til alle de mange unge piger og kvinder, der i al hemmelighed udsættes for de samme fristelser”.

#bogsnak #læsning #bookstagram
Januar måned i bøger; Det blev til en del fant Januar måned i bøger;
 
Det blev til en del fantasy i januar. Det er ellers normalt ikke min favoritgenre. Men når en stor del af det er en klassiker som Ringenes Herre, og resten er andet bind i den mørke og mystiske serie om Rin og Opiumskrigene, så er det jo en anden snak.
 
Månedens favorit var dog uden tvivl ”Detaljerne”, som jeg fløj igennem på en enkelt dag i samme febertåger, som romanens fortæller er drevet af, når hun reflekterer over fire betydningsfulde og afsluttede relationer i sit liv.
 
Det blev også til et gensyn med de fire venner fra seniorbebyggelsen i torsdagsmordklubben, der igen skal opklare et mordmysterie i ”Kuglen der ikke ramte” – perfekt hyggelæsning, hvis man er til krimi uden alt for mange psykopater og bestialske mord.
 
Agnes Grey af Anne Brönte var måske ikke det store sus sådan rent plotmæssigt. Den kørte en anelse i tomgang og karakterne var en kende flade. Men jeg læste den primært, fordi jeg synes det var interessant med en skildring af guvernante tilværelsen i 1800 tallet, og som sådan fungerer fortællingen om Agnes Greys kvaler i forskellige stillinger som et fint indblik. Anne Brönte arbejdede selv en del som guvernante, så det må siges at være en skildring med en vis autoritet.
 
Endelig mødte jeg for første gang Mary Wollstonecraft, feministen der i eftertiden måske mest er kendt for sin berømte datter Mary Shelley, men som også selv skrev en del, og blandt andet er kendt for sine feministiske skrifter.

#bogsnak #læsning #bookstagram
Vores lille (store?) biblioteksprojekt er i fuld g Vores lille (store?) biblioteksprojekt er i fuld gang herhjemme.
Da vi ikke lige har råd til den helt store snedkerløsning, så er vi selv i gang (okay mest Kim). Det er en løsning bestående af en sammensætning af IKEA Billy Reoler og egne løsninger. Hylderne over læsehjørnet, har vi selv lavet (okay, igen mest Kim).
 
Det er meningen, at reolerne skal gå ud i rummet og danne en halv skillevæg i stuen med bogreoler på den ene side og hylder/skabsopbevaring på den anden side. Så har vi bibliotek i den ene afdeling og fjernsynsstue i den anden afdeling. Indtil videre har vi fået sat 5 af de i alt planlagte 9 Billy moduler sat op. så der er stadig lidt vej, før vi er færdige. Vi har desuden støvsuget IKEA Aalborg for den type reoler, så nu er projektet også en smule forsinket af lidt leveringstid.
 
Jeg deler løbende billeder fra processen i stories, og jeg har samlet dem alle i højdepunktet ”biblioteket” på min profil.

#læsning #bogsnak #bookstagram
Som sædvanlig har jeg helt glemt at markere en vi Som sædvanlig har jeg helt glemt at markere en vigtig mærkedag.
Her i midten af januar fyldte Bogtanken nemlig 5 år.
 
5 år.
919 Instagram/Facebook opslag
384 indlæg på bloggen
4000 besøgende på hjemmesiden om måneden (gennemsnitligt).
 
Men bedst af alt;¨
Rigtig mange fine bogvenner, både jer jeg skriver/taler med ofte, og jer der liker, deler, kommenterer og bare læser med.
 
#bogsnak #læsning #bookstagram
Jeg har tidligere rost Richard Osmans serie om en Jeg har tidligere rost Richard Osmans serie om en gruppe beboere i en seniorbebyggelse, der opklarer mord, mens de lever deres pensionisttilværelse på godt og ondt.
Når man som mig ikke er til psykopatiske massemordere og blodige detaljer, så er der noget rart ved sådan en hyggekrimi, hvor mordscener ikke skal udpensles. I Torsdagsmordklubben er det hele mere hyggeligt og spændende end det er blodigt og farligt, og så er der drysset en god portion humor i.
 
I dette bind sætter Joyce, Elizabeth, Ibrahim og Ron sig for at opklare sagen om en journalist, der var på sporet af noget med hvidvask. Da hun forsvandt, og det eneste spor var hendes forulykkede bil fyldt med hendes blod, blev hun formodet død. Blev hun myrdet? Hvem var morderen? Og hvor leder sporet om hvidvask mon hen? 
Torsdagsmordklubbens efterforskning bringer dem omkring en tidligere russisk KGB agent, en karismatisk tv-stjerne, en populær lokal journalist og en hårdkogt svensk økonomisk kriminel.
 
De fire venner lader sig dog ikke kue af en udfordring, og hjulpet på vej af deres venner, løser de mod alle odds selvfølgelig mysteriet. Dog er der en del overraskelser undervejs, og nogle af dem er også ubehagelige, for snart melder spørgsmålet sig selvfølgelig også; Kan de stole på alle deres venner?
 
Richard Osman skriver med et stort lunt glimt i øjet, og man kan virkelig mærke hans kærlighed til sit persongalleri, der er let elskelige med alle deres finurligheder. Romanen er letlæst og letfordøjelig, men humoren har også en fin kerne af alvor. For Osman satiriserer især over samfundets fordomme over for ældre. Samtidig får Osman også på ret fin og rørende vis berørt nogle af de svære ting, der er forbundet med at blive ældre. De fire venner kæmper med ensomhed, savnet til børn der lever deres eget liv, og problemer med helbredet.
 
Dette bind lider måske en smule under, at formlen her i tredje bind synes at være en smule brugt. Det friske pust som bind 1 kom med er blæst væk, og selvom det stadig er underholdende, så er der ikke meget nyt under solen.
 @forlagetgyldendal #læsning #bogsnak
Indlæs mere... Følg på Instagram
  • Anmeldelser
  • Anmeldelser efter Dato
  • Anmeldelser efter Forfatter
  • Anmeldelser efter Genre
  • Anmeldelser efter Stjerner
  • Børnebogtanken
  • Kontakt
  • Kultur og Debat
  • Litteraturtanker
  • Om Bloggen
© Ida Barkholt