Nye bøger på boghylden – en lille kavalkade af læseinspiration.

De sidste to uger har jeg fået (og købt) nogle spændende nye bøger. Der er lidt om modige kvinder, stenrige asiater og blodtørstige vikinger.

Læs med for et kig på de nyeste eksemplarer i bogreolen.

En kinesisk forlovelse:

Fra Politikens forlag modtog jeg denne bog, som jeg faktisk allerede har læst.
Det er andet bind i Kwans serie om Rachel og Nick og hele hans overdrevent rige familie.
I denne fortælling viser det sig imidlertid, at Rachels mystiske far er en af Kinas mest magtfulde og rige mænd, og det bringer det forelskede par til Kina, hvor pengene om muligt flyder endnu mere end de gjorde i Singapore.
Som i den første bog har Kwan krydret sin fortælling med en hel del kulturelle detaljer; Der er henvisninger til madretter, traditioner og sproglige udtryk. Bedst af alt er dog Kwans humoristiske bid og alle de dramatiske intriger. Find anmeldelse af første bind – Millionæren fra Singapore. 

Se på os nu

Fra C&K forlag (Politikens Forlag) har jeg modtaget denne bog af Geir Gulliksen.
Jeg kender overhovedet ikke forfatteren, men han blev i 2015 nomineret til Nordisk Råds Litteraturpris for romanen Historie om et ægteskab.
Denne historie tager også udgangspunkt i et ægteskab; Hans og Ingunn har været gift i 30 år. Men til en fest får han den unge Harriet til bords, og det bliver starten på en lidenskabelig affære.
Det lyder til at være en intens historie om kærlighed, begær, utroskab og brudt tillid. Jeg håber den indeholder nogle gode og gribende karakterskildringer.

Også du vil finde ro

Denne bog har jeg fået af romanens oversætter Hiva Ahmadi. Romanen er udkommet fra Forlaget Brændpunkt og skrevet af Massoud Kadkhodaee.
Den handler om Bahram og Kati, et ægtepar der kom til Danmark som flygtninge i 80’erne. Kati er faldet godt til i Danmark og har taget den nye kultur til sig, mens Bahram aldrig rigtig er faldet til.
Jeg glæder mig rigtig meget til den her bog, som jeg synes lyder til at være et meget vedkommende og aktuelt indspark i hele debatten om integration og flygtninge. Forfatteren har skrevet en del bøger før, og denne her er allerede udkommet på farsi og har i den forbindelse fået gode anmeldelser.

  

Små mennesker, store drømme

Jeg har tidligere skamrost de flotte billedbøger fra Forlaget Albert, så stor var min glæde, da jeg modtog de to nyeste skud på stammen. (Bogen om Coco Chanel har jeg selv købt, jeg har jo et par huller i samlingen)
De seneste tilføjelser i serien er Simone De Beauvoir og Amelia Earhart, og vi har naturligvis allerede læst dem begge flere gange.
Udover de nye i den primære serie er der kommet tre nye udgaver af historierne om Coco Chanel, Ella Fitzgerald og Frida Kahlo – det er historierne fortalt til de helt små, og i papbøger med solide sider, så de kan tåle de helt små pilfingre.

Mansfield park

Fra Lindhardt og Ringhof har jeg modtaget denne fine nye udgave af en af Jane Austens klassiker.
Mansfield park handler om Fanny, der kommer fra fattige kår og vokser op hos rige slægtninge.
Romanen er blandt de fire romaner af Austen, der blev udgivet, mens hun levede, og i sin samtid var det den bedst sælgende Austen roman. Lindhardt og Ringhof har tidligere udgivet Fornuft og følelse, Stolthed og fordom, Northanger Abbey og Overtalelse. Til maj følger Emma og dermed er serien af nye flotte Austen udgivelser komplet.

Agathe

Agathes forfatter Anne Cathrine Bomann har været så sød at sende den nye udgave af hendes efterhånden ganske store debutsucces Agathe. Det er en lille roman målt på sideantal, men roserne har været store, og så er den solgt til udgivelse i henved 20 lande!
Historien handler om en livstræt psykiater, der tæller ned til sin pension. Han får en ny patient, den depressive Agathe, og hun rører ved noget i ham, som han ikke havde forventet. Er det mon på tide at række ud efter et andet menneske?

Lodbrogsønnernes død

Fra Politikens forlag har jeg fået denne sidste del i Lasse Holms serie om Lodbrogsønnerne. Lasse Holms trilogi er yderst velresearchet og jeg er fuldstændig blæst bagover af hans store historiske detaljerigdom. Historien følger den lidt mystiske Rolf, som nærmest ved et tilfælde kommer helt tæt på de fem Lodbrogsønner, Ubbe, Bjørn, Ivar, Sigurd og Halfdan. Han fortæller sin historie om togter, mysterier, blodige slag og skiftende alliancer. Jeg elskede de to første bind og glæder mig afsindigt til denne sidste del. Læs anmeldelse af de to første bind her. (Lodbrogsønnernes hævn og Lodbrogsønnernes Ran)

Guds ABC

Denne fine børnebog har jeg modtaget fra Forlaget Bibelselskabet.
Lilly har tidligere været meget begejstret for historierne i den børnebibel, hun fik i dåbsgave, så jeg takkede med det samme ja til denne bog.
Bogen her fortæller på vers historien om skabelsesberetningen og der er masser af flotte illustrationer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *