Enhjørningemagi af Daisy Meadows

Der er rigeligt med glitterstøv, magi, venskab og naturligvis enhjørninger i denne bogserie af Daisy Meadows, der tidligere har skrevet serien ”Regnbuemagi”. Historierne er rig på handling, og har en god fremdrift, der gør dem overskuelige og spændende som højtlæsning for selv de lidt mindre børn. Jeg har læst dem højt for min datter på 4 år med stor succes.

Aisha flytter ind i Den fortryllede hytte med sin familie, og hurtigt møder hun en ny veninde i Emilie. Hytten viser sig at rumme en masse spændende hemmeligheder og en mystisk portal fører dem til den fortryllede dal, der er befolket af enhjørninger, trolde og drager. 

Enhjørningerne styrer landet, og hver af dem har en magisk amulet, som bevarer balancen i landet. Men den onde enhjørning Selena vil tage magten fra dronning Aurora, og der bliver hurtigt behov for pigernes hjælp til at forpurre Selenas planer og redde dalen.

Daisy Meadows har skabt et fint univers, der formegentlig vil fortrylle de fleste børn, som har hang til enhjørninger og eventyr. Der er en rigtig fin balance i historien mellem beskrivelser af personer og miljø og fremdriften i plottet. 

De enkelte bøger er på cirka 100 sider med 8 kapitler i alt. Tekstmængden er overskuelig og til hvert kapitel er der cirka 4 mindre illustrationer, som gør det nemmere for barnet at visualisere miljø og karakterer og dermed følge med i historien.

Historiens to hovedkarakterer, Aisha og Emilie, går heldigvis også fri af de klassiske pigestereotyper; Emilie er fx en ørn til videnskab og Aisha er vild med sport – specielt fodbold. Begge er de modige og handlekraftige og ved at kombinere deres styrker og svagheder får de sammen løst selv de mest umulige opgaver. 

Enhjørningemagi kan ifølge forlaget læses højt fra cirka 6-9 års alderen, men de kan sagtens læses meget før. Jeg har læst dem for et barn på 4 år, og det var intet problem. Såvel sprog som historie var faktisk meget passende for hende, og fungerede fx bedre end Rosie Banks’ serie om Det fortryllede rige, der umiddelbart er til de lidt ældre børn. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *