Bogforum 2019

I år deltog jeg i Bogforum fredag og lørdag, og det blev til mange spændende møder og hyggelige oplevelser. Men jeg må også sige, at jeg ind imellem følte at jeg var ved at drukne i et alt for stort og voldsomt menneskehav. 
Jeg samler op på årets Bogforum i dagens indlæg.

Jeg har efterhånden læst en del efterreaktioner ovenpå weekendens Bogforum, og helt samstemmende synes det at lyde noget i retning af ”Fantastisk stemning – Fantastisk bogfest”. Jeg er ganske enig, der er en god stemning og det er en vidunderlig fest for bøgerne. Dem der siger, at bogen er død, tager i hvert fald grueligt fejl.

Men, for der er et men, er jeg den eneste som også synes, at Bogforum lider under at være proppet lidt mere end godt er med mennesker?

Jeg blev i hvert fald godt og grundigt træt af det enorme menneskemylder, når man fx skal stå som sild i en tønde til et forfatterinterview, eller bliver skubbet og møvet til, når man står i en kø, fordi folk ellers ikke kan komme hverken frem eller tilbage.

Jeg besøgte fx Lindhardt og Ringhofs stand et par gange i håbet om at høre nogle af deres ellers udenmærkede interviews og events med forfattere. Men deres stand var i mange perioder ufremkommelig. Jeg ville fx ønske, at de havde tilladt lidt pause mellem deres events. Det ville have gjort, at området omkring deres scene på standen var blevet ryddet indimellem, og herved havde det måske været muligt, hvis man kom i tide at skaffe sig en ordentlig plads.
Jeg kan sagtens leve uden siddeplads, men fx måtte jeg opgive interviewet med Maren Uthaug, fordi jeg stod så langt væk, at jeg ganske enkelt ikke kunne høre noget; På trods af mikrofoner druknede stemmerne fra scenen i det enorme hav af brusende stemmer fra messens mange besøgende.

På den absolutte plusside fik jeg dog mulighed for at hilse på nogle af mine medbloggere, og det var jeg virkelig glad for. Jeg fik blandt andet sat ansigt in person på Bausagerbooks, Bookwormcloset og Bookmeupscotty. Tak i øvrigt til Gitte fra Bookwormcloset for frokost om fredagen, da undertegnede havde smidt sin pung væk.

Den manglende pung var i øvrigt også direkte årsag til, at jeg ikke fik købt så mange bøger. Det blev faktisk kun til tre – og en hel del noterede ønsker til julelisten.

Jeg så blandt andet debutantprisen blive uddelt, og den gik meget fortjent til Amalie Langballe, hvis sproglige kunnen ikke lader noget tilbage at ønske i værket Forsvindingsnumre. 
Kort før uddelingen af debutantprisen holdt Sara Omar den officielle åbningstale, hvor hun blandt andet mindede om det dyrebare og værdifulde ved litteraturens evne til oplysning og ændring af verden.

Det blev også til et interessant event med forlaget Lindhardt og Ringhof i forbindelse med udgivelsen af Atwood ”Gileads døtre”, og så var det spændende at lytte til Vigdis Hjorth og Merete Pryds Helle fortælle om deres romaner ”Henrik”  og ”Nora”, der er inspireret af ikoniske karakterer fra Ibsens dramaer, henholdsvis Hedda fra Hedda Gabler og Nora fra Et dukkehjem.

Men størstedelen af tiden gik jeg egentlig bare lidt rundt, kiggede på bøger og talte med folk. 

Jeg vandt som bekendt ikke årets bogblogger. Det havde jeg nu heller ikke regnet med, det blev i stedet som forventet, ganske velfortjent og præcis som det burde være, BookmeupScotty, der fik den. Kæmpe tillykke til den altid veloplagte og vidende Maria med det vindende væsen. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *