Julebøger for voksne

Er du på udkig efter bøger med jul og julestemning, så læs med her, hvor jeg har fundet 23 bud på julens bøger til dig. Der er både krimi, kærlighed og kalenderhistorier.

Krimi og spænding

Bitre mandler
Af forskellige forfatter.
Julehistorier fyldt med spænding og kriminalhistorier fra en række af de bedste forfattere, blandt andet Leif Davidsen, Dan Turell, Anders Bodelsen, Anna Grue og Elsebeth Egholm.

Poirots jul
Af Agathe Christie
Den excentriske og manipulerende rigmand Simeon Lee inviterer hele sin familie hjem til jul, selvom mange af dem ikke har set hinanden i årevis. Men inden familien har nået at slå sig ned i stuen, finder de den gamle gnier livløs på gulvet med halsen skåret over. Det er op til Hercule Poirot at løse mordgåden, og så snart han kradser i overfladen af den pæne familie, falder facaden sammen og afslører et væld af motiver til mord.

Gran, gløgg og gift 
af Jørgen Sonnergaard
I sytten humoristiske, barske og overrumplende noveller sætter Jørgen Sonnergaard den søde juletid på spidsen. Mord, intriger og des lige findes også i december!

Julens klassikere

Peters jul
Af Johan Krohn
“Jeg glæder mig i denne tid; nu falder julesneen hvid, så ved jeg, julen kommer. Min Far hver dag til byen går, og når han kommer hjem jeg står og ser hans store lommer.”
De klassiske julevers er altid gode til at bringe julestemningen frem.

Et juleeventyr
Af Charles Dickens
Den gamle, sure og nærige Scrooge får julenat besøg af tre ånder, der forskrækker ham, så han ændrer sig og bliver et bedre menneske.

Nøddebo præstegård 
af Henrik Scharling
En ægte dansk juleklassiker! – i hvert fald på film og teater. I sin oprindelige form som her begynder historien dog først 2. juledag, hvor de tre brødre Gamle, Corpus Juris og Nicolai drager afsted til Nøddebo præstegård.

Danske julefortællinger 
af forskellige forfattere
Fortællinger med julen som tema fra nogle af de helt store danske forfattere; Blicher, Villy Sørensen, H.C.Andersen, Herman Bang med flere. Kom i julestemning med nogle klassiske fortællinger.

Julefortællinger 
af Morten Korch
Idyllens mester Morten Korch bringer den lette og gode julestemning til live i en række noveller, der alle foregår i det klassiske Korch univers, hvor helte besejrer skurke, kærligheden sejrer, mennesker forsones og lykken altid indfinder sig.


Julemandens breve af J.R.R.Tolkien
En smuk samling af breve og tegninger, som Tolkien i sin tid sendte til sine egne børn gennem mange år. Brevene er fra ”julemanden”, og demonstrerer Tolkiens evne til at skabe eventyr og magi.

Kærlighed, familie og drama

Vintersøstre 
af Sarah Morgan
Alt hvad Suzanne McBride ønsker til jul er at hendes tre døtre hjemme samt glade og tilfredse. Men når søstrene Posy, Hannah og Beth vender tilbage til deres familiehjem på det skotske højland, begynder gamle spændinger og begravede hemmeligheder at boble op til overfladen.

Hjem til jul 
af Joanna Bolouri
38-årige Emily har et godt job, en skøn kæreste og gode venner. Men hun har også en skør og fordømmende familie, der blander sig i alt. Emily håber at kæresten Robert vil tage med hjem til jul og besøge hendes familie, men forholdet slutter brat lige før jul. I stedet overtaler Emily sin irriterende nabo til at udgive sig for at være Robert, således at hendes familie kan møde ”hendes perfekte kæreste” og hun slippe for irriterende spørgsmål.

Jul på Stony Cross Manor 
af Lisa Kleypas
Jul på godset i 1800 tallets England.
Rafe har udset sig den fornemme Lady Natalie som sin kommende hustru, da hendes herkomst kan styrke Rafes forretningsmæssige ambitioner. Men to ting forpurrer hans plan i “Jul på Stone Cross Manor”: Lady Natalies kammerpige, Hannah, der ikke anser Rafe for et passende parti for hendes frøken, og Rafes brændende passion for en kvinde, som han ikke ønsker – og slet ikke kan få.

Julen varer længe 
af Franceska Hornak
En hyggelig julefortælling om en lille familie, der er tvunget i isolation i juledagene. Hver især har de deres hemmeligheder og problemer, og konflikterne lurer lige under overfladen.

Hvad du ønsker 
af Sylvia Day
En lille erotiske julehistorie. . Da Nicholas James trækker Stephanie Martins navn på arbejdet, ved han, at han kan se frem til en glædelig jul, hvis blot han kan finde ud af, hvad han skal give den kvinde, som han har sukket efter de seneste par måneder

Rosie Hopkins’  søde jul 
af Jenny Colgan
Rosie Hopkins glæder sig til at fejre jul. Hendes slikbutik er propfuld af rød- og hvidstribede sukkerstokke, bunker af turkish delight, fyldte chokolader og sukkerklistrede børn. Hun skal bruge juledagene med sin kæreste, Stephen, og hendes familie fra Australien har også meldt sin ankomst. Men midt i det hele rammes det lille samfund af en tragedie, og med den vælter Rosies planer.


Jul i det lille bageri på strandpromenaden 
af Jenny Colgan.
På den lille ø Mount Pearlbearne er beboerne ved at gøre klar til jul. Byens snoede gader er blevet pyntet med festlige dekorationer, familie og venner samles om vinterens traditioner, og Polly bager på livet løs. 
Men da Pollys bedste veninde, Kerensa, dukker op med en hemmelighed, der truer det liv, Polly og kæresten Huckle har bygget op sammen, virker det hele ikke længere så enkelt. Og det bliver endnu mere kompliceret, da en gammel kending fra Pollys fortid pludselig gør indtog i hendes liv igen. 

I år bliver det anderledes 
af Maeve Binchy
Maeve Binchy har skrevet utallige store gribende kærlighedsromaner, og her får vi en samling korte fortællinger om familie, konflikter, kærlighed og kriser, der alle foregår i julen

At se lyset 
af Jay Asher
Sierras familie driver en juletræsplantage i Oregon – et meget landligt miljø at vokse op i, men hvert år pakker familien deres træer og drager til Californien for at sælge årets produktion. Sierras liv er på den måde delt i to; hun lever et liv i Oregon og et helt andet i Californien – problemet er blot, at når hun er det ene sted, savner hun det andet. Lige ind til i år, hvor Sierra møder Caleb, og livet i Californien med ét overskygger hendes tilværelse i Oregon

Kalenderbøger

Ps. Trænger til Risalamande (og adventsdiller) 
af Jeanett Veronice Hindberg
Jul på den ufede måde. Kultforfatter Jeanett Veronica Hindberg, engang kendt somBitterfissen, er klar med en ny dagbog, hvor hun i vanlig bitter, humoristisk og spydig stil giver klar besked om julen og alle dens højtider og traditioner. En dagbog med et kapitel for hver dag i december.

Det bliver jo altid jul
P3’s julekalender
Hvad er jul for dig? P3 har stillet spørgsmålet til 24 kendte danskere, og det er der kommet en række meget forskellige svar ud af. Bogen er illustreret af Jakob Martin Strid.

Julekalender for voksne
af Halfdan Rasmussen
Julerim og remser fra ordsmeden over dem alle. Der er et til hver dag i julemåneden. 

Glædens fest: En julekalender for voksne 
af Jørgen Carlsen
Julen behøver ikke kun at være en tid for børn og barnlige sjæle – det kan også sagtens være en tid på året for alle de voksne, der kan lide at reflektere over hverdagen, julen og alle de ting, der følger med. Det er lige præcis hvad “Glædens fest” giver mulighed for.
Jørgen Carlsen giver hver dag sin læser en lille fortælling med udgangspunkt i et tema, der lægger op til refleksion hos læseren. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *