Fordele og ulemper ved en Mofibo Reader

Jeg har længe været lidt nysgerrig på konceptet e-Reader og jeg har egentlig aldrig rigtig forstået, hvorfor man ikke bare kan læse på sin telefon eller iPad, hvis man nu skulle have lyst til at kaste sig over en e-bog. Men nu var jeg så heldig, at Mofibo tilbød mig et eksemplar af deres Reader, og hvis du ligesom mig har været i tvivl om fordelene ved en Reader kontra almindelig tablet, så skal du læse med her. 

Først og fremmest er fordelen ved en e-Reader kontra en almindelig tablet jo selvfølgelig at e-Readeren er beregnet til læsning, og derfor er dens design, funktioner, skærm og batteri skabt til det behov. Bruger man e-bøger meget er der derfor mange fordele, hvorimod der vil være færre fordele, hvis man kun har behov for de elektroniske bøger til en enkelt flyvertur i ny og næ. 

(Da min Mofibo Reader er en gave fra Mofibo kan følgende indlæg anskues som reklame)

Fordele ved en Mofibo Reader

 1. Den har en perfekt størrelse. Større end telefonen og mindre end iPad ‘en gør den perfekt til de fleste tasker og nem at sidde med. Jeg kan endda have den i min jakkelomme – ganske vist har jeg store lommer;) 
 2. Batteriet holder længe. Jeg nåede at søge rundt på adskillige bøger, læse en 500 siders lang e-bog og lytte til en times lydbog, førend den skulle lades op. Den vil altså snildt kunne holde strøm til en længere fly- eller togrejse.
 3. Den er meget nem og handy at sidde med. Den er lille og vejer næsten ingenting. I forrige uge var jeg hjemme med et sygt barn, som tilbragte det meste af formiddagen sovende på min mave. Da var min Reader fuldstændig uundværlig, fordi jeg nemt kunne ligge med den hen over hovedet på ham og læse lidt, mens han sov. 
 4. Fungerer til at læse udenfor. Læser man på sin telefon eller IPad kan der godt være problemer med baggrund, skærmlys og genskær, som kan besværliggøre læsning i sollys. Det kan man naturligvis justere på Readeren, der heller ikke bliver varm i solen på samme måde. 
 5. Skrifttype og linjeafstand kan ændres. Man kan meget nemt ændre indstillingen for den givne e-bog og ændre i skiftstørrelsen eller skrifttypen. Så hvis man nu er en af dem, der bare får ondt i øjnene af Calibri eller Comic Sans, så er funktionen uundværlig. 
 6. Skift mellem lydbog og e-bog. Den her funktion har jeg helt generelt savnet! Så jeg var naturligvis også meget spændt på, hvordan den fungerede. Funktionen er ikke tilgængelig for alle bøger, heller ikke selvom Mofibo har både e-bogen og lydbogen. Det er de mest populære og kendte titler, der har denne funktion. Det fungerer rigtig godt, og Mofibo gemmer dit bogmærke, således at du kan skifte mellem lydbog og e-bog på tværs af tablets.
 7. Nemt overblik over kapitlerne. På Readeren kan man hele tiden nederst på siden følge med i, hvor mange sider, der er tilbage af et kapitel, ligesom man via menuen kan se en kapitel oversigt og nemt hoppe frem og tilbage. Jeg kunne måske godt savne en tilsvarende funktion for lydbøgerne.  
 8. Nemt og enkelt at skifte sider. Reader er ret intuitiv og man bliver hurtigt tryg ved den, også selvom man ikke lige er det helt store tekniske geni. Man skifter let og enkelt mellem siderne og menuen er overskuelig.  

Ulemper ved Mofibo Reader

 1. Den er en lille smule sløv i optrækket. Det er ikke fordi, det er noget særligt. Men når man fx skal skrive i søgefeltet er den altså en smule bagefter. Det kan godt være lidt irriterende. Ligeledes skal man altså have en smule tålmodighed, når den skal vækkes af sin dvaletilstand. Man skal holde en knap inde i et par sekunder og så går der nok 6-7 sekunder. Det er jo virkelig ikke meget, og måske er det bare mit utålmodige jeg, der stiller for store krav til teknikken. Men det er irriterende at vente, hvis man bare lige har tid til en side eller to. 
 2. Man binder sig naturligvis til Mofibo og man kan fx ikke downloade sine egne bøger ned på Readeren. Derfor skal man naturligvis være indstillet på at benytte Mofibo, hvis det er en Mofibo Reader, man vælger.

Er du blevet nysgerrig kan du læse mere om pris og køb af en Mofibo Reader her.

Du kan frem til den 31.marts 2020 få 30 dages gratis prøve på Mofibo ved at benytte følgende link.

7 thoughts on “Fordele og ulemper ved en Mofibo Reader”

 1. Jeg skal lige forstå helt kan man også lytte til en bog på e bog reader? Jeg tror jeg har været med jer helt fra starten og lytter virkeligt meget til lydbøgerne. Men savner at kunne læse når jeg er på ferie. Jeg bruger udelukkende Mofibo, men er lidt i tvivl om denne er ok til mit behov. Læser på stranden og i solen også indendørs.
  Lad mig høre fra jer

  1. Ja, du kan godt lytte til bøger fra en Mofibo Reader. Readeren har naturligvis også et stik til høretelefoner. Det fungerer ganske fint.
   På nogle titler er det muligt at skifte mellem lydbog og Ebog, hvis man fx har læst første kapitel som Ebog og derefter gerne vil lytte til andet kapitel istedet.

  1. Det er der desværre ikke. Så man kan ikke synkronisere med sin ledningsfri høretelefoner eller lignende.
   Til det er man nødt til at lytte fra sin telefon.
   Har man appen på sin telefon synkroniserer den med Readeren, således at man uden forvirring kan lytte/læse fra flere enheder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *