Fordele og ulemper ved en Mofibo Reader

Reklame; Vil du prøve Mofibo GRATIS i 30 dage – så kan du bruge koden BOGTANKEN30 eller det direkte link her. Så får du 30 dages uforpligtende prøve på Mofibo.

Jeg har længe været lidt nysgerrig på konceptet e-Reader og jeg har egentlig aldrig rigtig forstået, hvorfor man ikke bare kan læse på sin telefon eller iPad, hvis man nu skulle have lyst til at kaste sig over en e-bog. Men nu var jeg så heldig, at Mofibo tilbød mig et eksemplar af deres Reader, og hvis du ligesom mig har været i tvivl om fordelene ved en Reader kontra almindelig tablet, så skal du læse med her. 

Først og fremmest er fordelen ved en e-Reader kontra en almindelig tablet jo selvfølgelig at e-Readeren er beregnet til læsning, og derfor er dens design, funktioner, skærm og batteri skabt til det behov. Bruger man e-bøger meget er der derfor mange fordele, hvorimod der vil være færre fordele, hvis man kun har behov for de elektroniske bøger til en enkelt flyvertur i ny og næ. 

Fordele ved en Mofibo Reader

 1. Den har en perfekt størrelse. Større end telefonen og mindre end iPad ‘en gør den perfekt til de fleste tasker og nem at sidde med. Jeg kan endda have den i min jakkelomme – ganske vist har jeg store lommer;) 
 2. Batteriet holder længe. Jeg nåede at søge rundt på adskillige bøger, læse en 500 siders lang e-bog og lytte til en times lydbog, førend den skulle lades op. Den vil altså snildt kunne holde strøm til en længere fly- eller togrejse.
 3. Den er meget nem og handy at sidde med. Den er lille og vejer næsten ingenting. I forrige uge var jeg hjemme med et sygt barn, som tilbragte det meste af formiddagen sovende på min mave. Da var min Reader fuldstændig uundværlig, fordi jeg nemt kunne ligge med den hen over hovedet på ham og læse lidt, mens han sov. 
 4. Fungerer til at læse udenfor. Læser man på sin telefon eller IPad kan der godt være problemer med baggrund, skærmlys og genskær, som kan besværliggøre læsning i sollys. Det kan man naturligvis justere på Readeren, der heller ikke bliver varm i solen på samme måde. 
 5. Skrifttype og linjeafstand kan ændres. Man kan meget nemt ændre indstillingen for den givne e-bog og ændre i skiftstørrelsen eller skrifttypen. Så hvis man nu er en af dem, der bare får ondt i øjnene af Calibri eller Comic Sans, så er funktionen uundværlig. 
 6. Skift mellem lydbog og e-bog. Den her funktion har jeg helt generelt savnet! Så jeg var naturligvis også meget spændt på, hvordan den fungerede. Funktionen er ikke tilgængelig for alle bøger, heller ikke selvom Mofibo har både e-bogen og lydbogen. Det er de mest populære og kendte titler, der har denne funktion. Det fungerer rigtig godt, og Mofibo gemmer dit bogmærke, således at du kan skifte mellem lydbog og e-bog på tværs af tablets.
 7. Nemt overblik over kapitlerne. På Readeren kan man hele tiden nederst på siden følge med i, hvor mange sider, der er tilbage af et kapitel, ligesom man via menuen kan se en kapitel oversigt og nemt hoppe frem og tilbage. Jeg kunne måske godt savne en tilsvarende funktion for lydbøgerne.  
 8. Nemt og enkelt at skifte sider. Reader er ret intuitiv og man bliver hurtigt tryg ved den, også selvom man ikke lige er det helt store tekniske geni. Man skifter let og enkelt mellem siderne og menuen er overskuelig.  

Ulemper ved Mofibo Reader

 1. Den er en lille smule sløv i optrækket. Det er ikke fordi, det er noget særligt. Men når man fx skal skrive i søgefeltet er den altså en smule bagefter. Det kan godt være lidt irriterende. Ligeledes skal man altså have en smule tålmodighed, når den skal vækkes af sin dvaletilstand. Man skal holde en knap inde i et par sekunder og så går der nok 6-7 sekunder. Det er jo virkelig ikke meget, og måske er det bare mit utålmodige jeg, der stiller for store krav til teknikken. Men det er irriterende at vente, hvis man bare lige har tid til en side eller to. 
 2. Mofibo Readeren kræver et aktivt Mofibo abonnement. Man kan downloade sine egne bøger til Readeren, fx bøger købt andetsteds, men det kræver et aktivt Mofibo abonnement at overføre filerne. De filer man overfører, mens man har et aktivt abonnement kan dog stadig læses, når abonnementet udløber. Men det gælder altså KUN ebøger, man selv har købt andetsteds og overført til Readeren. De titler man har lyttet til/læst gennem sit Mofibo abonnement kan ikke længere læses, når abonnementet er udløbet. I praksis skal man altså være indstillet på at benytte Mofibo, hvis man vælger en Mofibo Reader.

Er du blevet nysgerrig kan du læse mere om pris og køb af en Mofibo Reader her.

Reklame; Vil du prøve Mofibo GRATIS i 30 dage – så kan du bruge koden BOGTANKEN45 eller det direkte link her. Så får du 45 dages uforpligtende prøve på Mofibo.
Dette tilbyder jeg i samarbejde med Mofibo, og derfor markeres det reklame. Ovenstående indlæg er dog skrevet før samarbejdet med Mofibo med indgået.

37 thoughts on “Fordele og ulemper ved en Mofibo Reader”

 1. Jeg skal lige forstå helt kan man også lytte til en bog på e bog reader? Jeg tror jeg har været med jer helt fra starten og lytter virkeligt meget til lydbøgerne. Men savner at kunne læse når jeg er på ferie. Jeg bruger udelukkende Mofibo, men er lidt i tvivl om denne er ok til mit behov. Læser på stranden og i solen også indendørs.
  Lad mig høre fra jer

  1. Ja, du kan godt lytte til bøger fra en Mofibo Reader. Readeren har naturligvis også et stik til høretelefoner. Det fungerer ganske fint.
   På nogle titler er det muligt at skifte mellem lydbog og Ebog, hvis man fx har læst første kapitel som Ebog og derefter gerne vil lytte til andet kapitel istedet.

   1. Nej, det gør den desværre ikke. Jeg har netop afprøvet det, og man kan ikke længere tilgå bøgerne, hvis abonnementet er udløbet.

  1. Det er der desværre ikke. Så man kan ikke synkronisere med sin ledningsfri høretelefoner eller lignende.
   Til det er man nødt til at lytte fra sin telefon.
   Har man appen på sin telefon synkroniserer den med Readeren, således at man uden forvirring kan lytte/læse fra flere enheder

  2. Kære Berit.
   Som du kan se i nedenstående kommentar fra en anden bruger, så har de nyeste versioner fået Bluetooth.

 2. Jeg har netop købt en, og stor var glæden da den kom. Men den kan slet ikke holde batteri?
  Jeg ladede den op i nat. Og imorges var derpå 99%, tog dermed mig på tur, hvor jeg ikke kom til at bruge den. Nu er jeg lige kommet hjem og batteriet er på 40%? Det syntes jeg virker mærkeligt, at den skulle tabe 60% ved ikke At blive brugt!!!har du prøvet det? Har lige kontaktet mofibo men det kan gå op til 2 hverdage før de svarer.
  Mvh Mia

  1. Kære Mia,
   Det synes jeg umiddelbart lyder meget mærkeligt. Det har jeg aldrig prøvet. Tværtimod synes jeg, at den holder batteri rigtig godt. Jeg hørte fx en her lydbog på godt 10 timer over et par dage, uden at den blev ladet op undervejs.
   Jeg tænker, at der må være en fejl på den. Jeg håber du finder ud af noget med Mofibo, og at du derefter kan få glæde af dit køb.
   Venlig hilsen
   Ida

   1. Bluetooth virker ikke på en helt nyindkøbt Reader!
    Meget utilfredsstillende. Mofibo annoncerer med Bluetooth!

    Er nødt til at bruge gammelt system med ledning! !

    Kan ikke se fordelen med reader så! På en iPad kan man læse på Bluetooth.

    Eneste fordel med reader er blækket – den boglignende skrift på lyst papir!!
    Så burde den koste betydeligt mindre.
    Ellers kan man ligeså godt købe en KOBO READER!!

    Irriteret køber.

    YVONNE RASMUSSEN

    1. Ja, det lyder da irriterende. Jeg har selv en ældre version, som ikke har Bluetooth. Men jeg kan se fra andre brugere i dette spor, at de har købt en nyere version, hvor denne funktion findes. SÅ det lyder da virkelig mærkeligt, at der ikke skulle være det i din, hvis du lige har købt, og specielt hvis de reklamerer dermed. Men jeg tænker da, at du skal have fat i deres support, for det lyder jo til, at der må være en fejl ved den du har købt eller en fejl i opsætningen.

 3. Jeg har lige købt og modtaget min Reader. Du har ret, den er lidt skæv til at starte op, men ellers er jeg utrolig glad for min. Det eneste jeg mangler er mulighed for sort baggrund til aftenlæsning Jeg ladede min op i lørdags. Har læst 3 bøger på den, og der er stadig 34% tilbage, så den holder fint strøm. Jeg kan klart anbefale den. Jeg har også været med fra starten af og læser utroligt mange bøger hver måned. Ville ikke undvære det😊

  1. Dejligt at du er glad for din, og dejligt at du lige melder ind med dine erfaringer, for det er skønt med meninger fra flere forskellige:)
   Jeg kan godt se, at det kunne have været rart med sort baggrund til aftenlæsning. Selv synes jeg at det fungerer tilstrækkeligt at kunne skrue op og ned for lysstyrken.
   Ja, jeg har heller ikke haft problemer med strøm overhovedet. Tværtimod holder den rigtig længe.

 4. Er det rigtigt, at man ikke kan skrive noter (bogmærker) på readeren, sådan som man kan på iPad og telefon?
  (Det har jeg brug for, når vi skal diskutere bøgerne i min læserkreds)

  1. Nu har jeg netop tjekket; Man kan godt skrive noter/bogmærker på readeren.
   Hvis du har hørt noget andet, er det muligt, at man ikke har kunnet på en ældre version. Men køber du nu, så kan man godt.

 5. Har netop modtaget min Mofibo (Storytel) reader og den virker fint, lidt langsom betjening, men det tror jeg man vænner sig til. Den HAR indbygget Bluetooth og det virker fint. Men det er måske en nyere version i forhold til det der skrives ovenfor, hvor der skrives den ikke har BT.

  1. Tusind tak for din kommentar. Det lyder til at du så har en nyere version, for min har nemlig ikke Bluetooth. Men hvor er det godt at høre, at den funktion er blevet tilføjet. Det manglede jeg virkelig. Og jeg giver dig helt ret, den er lidt langsom i optrækket, men det er, som du skriver, en tilvænningssag.

 6. Jeg tænker på at forære en til min mor, her i denne tid, hvor biblioteket er lukket. Jeg har lidt svært ved at finde ud om man skal bruge meget data for at hente bøger ned. Er der nogle der ved om man har brug for masser data og lynhurtigt net…??
  Vh Camilla

  1. Hej Camilla.

   En e-bog flyder ca. 1MB, så det er slet ikke nødvendigt med hurtigt net. Den hentes på under 1 sekund. En lydbog fylder lidt mere, men der er stadig kun tale om ca 20MB pr time.

 7. Hej. Har nogen et tip til et cover der passer til Mofibo reader ?
  Havde været praktisk hvis Mofibo også solgte cover der passer til readerens knapper, skærm osv.

 8. Brugermanual til Mofibos Storytel ?
  Har fundet en manual fra 2011 !
  Der må være en nyere udgave ?
  Hjælp 🙂

 9. Hej – søger hjælp til dels manualer og et cover der passer.
  Har lige købt en Mofibo Storytel/ reader.
  Cover ?
  Mofibo sælger åbenbart ikke cover der passer – har noget et tip til et egnet cover ?
  Manual ?
  Har kun kunnet finde en manual fra 2011 !
  Har nogen et link til en aktuel manual ?

  På forhånd tak.
  vh

  1. Ja, der er andre e-bogslæsere, der er kompatible med Mofibo – jeg har fx også skrevet et indlæg om en Onyx Poke Book, der kan bruges til alle tjenester og gængse filer, og som derfor er mere alsidig i sin brug.

   1. Hej Ida.

    Du synes jo at have meget styr på og viden om readeren. Ved du noget om hvor den kommer på tilbud igen!

 10. Kan man lytte og læse med samtidig?
  Jeg spørger fordi, jeg ofte har behov for, at lave noter.
  Jeg foretrækker at lytte, men vil gerne, kunne følge med på readeren.
  Det handler også om at holde fokus, så tankerne ikke søger andre steder hen under læsningen / lytningen 😇

  1. Jeg gør faktisk det samme – lytter og følger med samtidig. Jeg gør det på den måde, at jeg også har appen på min telefon – så lader jeg lydbogen køre på appen, mens jeg læser med på ebogen med min Reader. Man kan ikke afspille lydbog og bog synkront på readeren i sig selv

 11. Ved du om man kan gå på internettet med denne reader? Jeg læser mange fanfictions, og det er ikke ligefrem optimalt at læse på hverken computer eller telefon, så det kunne være smart hvis jeg kunne gå på google og søge på fx ao3 🙂

  1. Hej Carla,
   Mofibo -Readeren kan udelukkende bruges til Mofibo. Så skal du have fat i en anden type. Jeg har selv været glad for Onyx Book Poke, der også kan gå på nettet og bruge andre apps mv. Den er lidt sværere at finde rundt i, men sådan er det jo typisk, når der er flere funktioner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *