Millionæren fra Singapore

Humor og en konstant høj spændingskurve er hovedingredienserne i denne første del af Kevin Kwans trilogi.
Der er fart over feltet og milliarderne flyder i Kwans fuldendte univers, som er krydret med adskillige detaljer om asiatisk kultur, mad og sprog.
Det er et styks gennemført højpotent intrigefyldt drama i en humoristisk indpakning.

 

Rachel inviteres af sin kæreste Nick til Singapore for at deltage i hans bedste vens bryllup. Men der er vist en ting eller to, han ikke har fortalt om sin familie, for så snart Rachel ankommer, åbner der sig en helt ny verden for hende; Det er en verden, hvor alle flyver i privatfly, shopper haute couture kjoler på daglig basis og har personale til alting. Men det er også en verden, hvor der ikke er mange, der mener at Rachel er et passende parti for Nick, som i øvrigt regnes for at være en af Singapores mest eftertragtede ungkarle.

Umiddelbart havde jeg egentlig bestemt mig for ikke at læse trilogien, som jeg i første omgang havde dømt ude med en forestilling om, at det ville være alt for klichepræget – jeg fik lidt ”Fifty shades of grey”- vibe, da jeg læste bagsideteksten.
Men da jeg for et par uger siden lå syg med bihulebetændelse og ikke rigtig orkede noget, tænkte jeg, at jeg alligevel ville give den et skud. Det viste sig at være en rigtig god beslutning – for jeg elskede historien og universet næsten fra første side.

Jovist, historien har visse lighedspunkter med en god gammeldags sæbeopera, og sproget er også i den lettilgængelige afdeling. Men man skal huske på, at det bestemt også er en kunst at skrive gode gedigne underholdningsbøger.
Og underholde – det kan Kevin Kwan, og selvom hans bog måske hører til i den lette genre, så han formår han at skabe noget unikt og originalt.

Kwans kærlige og alligevel ironiske favntag med sine karakterer er ramt perfekt, – og hele vejen igennem er historien gennemsyret af forfatterens blik for de humoristiske detaljer.

Det her er en herlig verden, hvor alt bare er for meget med for meget på. Det er en verden, hvor man køber hoteller, hvis man er utilfreds med behandlingen, eller shopper for et par millioner i ædelstene, hvis man har en dårlig dag. Men det er netop det overdrevne, der får romanen til at fungere.

Kwan har krydret romanen med rigeligt af referencer til asiatisk kulturliv og forskellige madretter, og han har en imponerende viden om design, tøjmærker og forskellige ædelstene. Men noget af det, der skaber mest autenticitet er uden tvivl brugen af de mange sproglige udtryk. Det skaber altså en helt særlig stemning, når en karakter pludselig udbryder ”Gum Suey ah” (hvilket i øvrigt betyder ”hvor råddent” på kantonesisk).

Kwans persongalleri er skønt, der er både de snobbede og de intrigante, og Kwan fremstiller dem med et kærligt glimt i øjet. Eneste minus i Kwans univers er dog, at romanens helt centrale protagonist, Rachel, bliver lidt for ensidigt fremstillet. Hun er sød med sød på og har hjertet på rette sted. Det kunne klæde karakteren med lidt mere kant.

Alt i alt elsker jeg Kwans univers, som jeg synes fungerer, fordi han er så fuldstændig gennemført i sin fremstilling af det. Det er underholdning fra start til slut. Jeg gik direkte fra bind et til bind to, og jeg tæller dagene til sidste bind kommer.

3.8Overall Score

Millionæren fra Singapore

Humor og en konstant høj spændingskurve er hovedingredienserne i denne første del af Kevin Kwans trilogi. Der er fart over feltet og milliarderne flyder i Kwans fuldendte univers, som er krydret ...

  • Historien
    4.1
  • karakterer
    3.2
  • sprog o skrivestil
    4.0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvad syntes du om bogen?