Videre til indhold
Bogtanken.dk
  • Forside
  • Om Bloggen
  • Anmeldelser
  • Litteraturtanker
  • Kultur og Debat
  • Børnebogtanken
  • Kontakt

Forlag: Hoc est Corpus

Drømmetiggere og hurtige sko

juli 17, 2020juli 20, 2020 Ida
Drømmetiggere og hurtige sko
Genre: personlig beretning, Samfundsroman, Udviklingsroman
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Forlag: Hoc est Corpus

Daniel Tafdrups debutroman udstiller det moderne menneskes egocentrisme og rejse mod selvrealisering. Det er en historie om et menneskes udvikling og samfundets forventninger fortalt med en meget personlig gnist, der giver historien et absolut vedkommende præg.

Læs mere

Følg mig på Facebook Følg mig på Instagram

Søg i bloggen

Find anmeldelser efter

Titel
Forfatter
Dato
Genre
Antal Stjerner

Seneste anmeldelser

Måske skulle du snakke med nogen

Måske skulle du snakke med nogen

Forfatter: lori gottlieb

”Måske skulle du snakke med nogen” af Lori Gottlieb er helt enkelt fortalt en fortælling om mennesket og ikke mindst det, der gør os menneskelige. Det

Familien Winther

Familien Winther

Forfatter: Katrine Wessel

Familien Winther er første bind i en serie af norske Katrine Wessel om den rige familien Winther fra Trondhjem i det nordlige Norge. Katrine Wessel sk

Matador

Matador

Forfattere: Christian Monggaard, Jacob Wendt Jensen

Der er lavet flere bøger om Matador gennem tiderne, men ingen har med garanti været så flot og så gennemført som denne nye af slagsen af Jacob Wendt J

DBBA 2019 Finalist
DBBA 2020 Nomineret

bogtanken

Bogelsker📚 Cand.pæd/dansk🎓 Hun/Hende 👩‍💼 Blogger om alverdens bogoplevelser, litteraturens verden og kærligheden til bøger.

Ida Katrine
Hvad skal man dog vælge? #bogsnak #læsning #inb Hvad skal man dog vælge?

#bogsnak #læsning #inbetweenbooks #bogblogger
Min levering fra @saxonyt i dag kom i de skønnest Min levering fra @saxonyt i dag kom i de skønneste farver - dejligt med kulør og nyt læsestof på en grå regnvejrsdag. 
I februar måned går mit projekt #bogtankenrejser til Iran og derfor har jeg købt Shahrnush Parsipur “Kvinder uden mænd” der skildrer fem kvinders håb og  drømme i 50’ernes Iran præget af kvindeundertrykkelse.
Derudover har jeg købt den seneste genudgivelse af Peter Handkes værker fra @batzerogco “Målmandens angst ved straffespark”. Sidste år læste jeg et par værker af  Handke, der modtog Nobelprisen i litteratur i 2019, og han er en forfatter der i den grad udfordrer mig, for jeg synes han er svær at læse, men han kan altså også virkelig bare noget helt særligt i sine beskrivelser af selv det helt enkle - som i “Det store fald” hvor en citronkernes fald hen af gulvet bliver både poetisk og helt filosofisk.
Endelig røg også Anne fra Grønnebakken af L.M.Montgomery i kurven. En klassiker jeg aldrig har læst, men nu er den februar måneds bog i læseklubben hos @litfix, og det ser ud til at @sidsesbogreol også læser med, så chancen for at fælleslæse en klassiker med to af mine favoritter kan jeg da ikke gå glip af. 
#læsning #bogsnak #bogblogger
Med små børn i huset er jeg nærmest blevet mes Med små børn i huset er jeg nærmest blevet mester i at klemme læsning ind i fem minutter her og der, men der er omvendt blevet længere og længere mellem de dage, hvor jeg læser i flere timer af gangen, og jeg har opdaget, af jeg faktisk også har fået sværere ved det. Selv når jeg har tiden lader jeg mig ofte afbryde og jeg har altid lige et øje på telefonen eller babyalarmen. 

Men i går aftes var jeg helt alene hjemme og benyttede lejligheden til at tage 3 timer på sofaen uden forstyrrelser og med mobilen lagt i behørig afstand. Jeg fik afsluttet en bog og gik derefter igang med Låst af Anne Mette Kirk, som bestemt også er af den type bog, det er godt at vælge, hvis man gerne vil lade sig opsluge af en fortælling, og hvor var det dog dejligt at have tiden og roen og overskuddet til bare at læse helt uden forstyrrelser i længere tid. 
Låst udkommer i øvrigt i morgen og er et anmeldereksemplar fra @peoplespress 
#bogsnak #læsning #bogblogger @kirkannemette
#bogtankenrejser i januar til Vietnam. Jeg er kom #bogtankenrejser i januar til Vietnam. 
Jeg er kommet i stemning med vietnamesiske forårsruller, duften af fiskesovs og masser af frisk koriander. 
Mit første stop i den vietnamesiske litteratur var ved Nguyen Huy Thiep, der regnes for at være en af de mest anerkendte og kendte vietnamesiske forfattere. Han er da også en af de eneste, der er oversat til dansk. Ngyuen Huy Thiep skriver noveller, der er tydeligt inspireret af den vietnamesiske tradition for mundtlige fortællinger og sagnlignende historier. Men som samtidig også bryder fuldstændig med den traditionelle litteratur. Han virker på en gang nøgtern i sin fortællestil, der måske fremstår meget referende og uden beskrivelser, og samtidig er hans fortællinger enormt passionerede og latent ladet af en kærlighed til sit land og samtidig en enorm kritik af samfundet og samfundsstyret. 
Men den læseoplevelse skriver jeg meget mere om, når ordene lige har bundfældet sig rigtigt. 
 
Næste stop er ”Paradise of the blind” af den kvindelige forfatter Duong Thu Huong. Romanen er bandlyst i Vietnam, fordi den blandt andet stiller sig kritisk i forhold til regeringens håndtering af samfundsforholdene efter krigen. Romanen handler om en ung kvinde, der genkalder sig sin egen fortid og de begivenheder og forhold, der har skabt elendighed i hendes familie. 
#Læsning #bogsnak #Bogblogger
I løbet af 2020 så jeg, at et par bogbloggere r I løbet af 2020 så jeg, at et par bogbloggere reflekterede over behovet for eller lysten til fortsat at have et website til anmeldelser og indlæg. 
Jeg har i løbet af året gået med mange af de samme tanker. 
Jeg har længe skrevet mine opdateringer og anmeldelser på Instagram og Facebook på en måde, så man som læser ikke behøver at klikke ind på min hjemmeside. Derfor har det været naturligt for mig at overveje, om jeg overhovedet behøver at holde en hjemmeside kørende også. 
Men det viser sig, at jeg har en forkærlighed for det lange skriv. 
På bloggen kan jeg skrive længere og mere uddybende anmeldelser, ligesom det også er her, jeg har muligheden for at skrive nogle længere indlæg. Særligt er jeg glad for at skrive litteraturhistoriske indlæg og små forfatterportrætter. Det giver Instagram og Facebooks korte formater mig ikke mulighed for. 
Som læser opsøger jeg også selv forskellige bogbloggeres hjemmesider for at ”få det hele med”, og jeg kan se på mine besøgstal, at der er del læsere, som følger med her også. 
Så i 2021 vil jeg fortsat være at finde både her og på bloggen. 
 
Herunder en top fem over mine mest læste indlæg på bloggen i 2020; (Det er i øvrigt lidt pudsigt, at tre ud af de fem er indlæg, der slet ikke blev udgivet i 2020 men før.) 
 
1) Min Bucketliste: 100 klassikere jeg vil læse 
2) Fordele og ulemper ved en Mofibo Reader 
3) Morten Nielsen; Frihedskæmper og digter 
4) Det moderne gennembrud: Kønsroller, kønsmoral og de kvindelige forfattere 
5) Anmeldelse: En lykkelig slutning af Maren Uthaug. 

Skulle du have lyst til at læse et af indlæggene har jeg direkte link til alle fem i det seneste opslag på bloggen.

#læsning #bogsnak #bogblogger
Indlæs mere... Følg på Instagram
  • Anmeldelser
  • Anmeldelser efter Dato
  • Anmeldelser efter Forfatter
  • Anmeldelser efter Genre
  • Anmeldelser efter Stjerner
  • Børnebogtanken
  • Kontakt
  • Kultur og Debat
  • Litteraturtanker
  • Om Bloggen
© Ida Barkholt