Sommerbogtanken: 4 bøger til dig, der elsker en psykologisk thriller

Elsker du også en nervepirrende tur ind i det menneskelige sind, så læs med her, hvor jeg anbefaler 4 gode psykologiske thrillere. Det er trods det fælles overordnede emne fire meget forskellige bøger. Der er både en tur ind i barndomstraumer og okkulte fænomener og en tur i zoologisk have, der udvikler sig til en kamp for livet.

  1. Når man forelsker sig i den forkerte. 
    Er her nogen? Af Lotte Elmann Wegner

En psykologisk thriller med lidt krimielement, der særligt udmærker sig ved en stærk portrættering af en kvinde, der langsomt nedbrydes psykisk i et voldeligt forhold.

Da Vibe møder Andreas er hendes lykke gjort. Han er alt, hvad hun har drømt om, og lykken synes fuldstændig. Men Andreas er langt fra den fantastiske mand, hun troede; Facaden krakelerer og volden bryder ud. Vibe nedbrydes langsomt men sikkert i forholdet, som hun ikke magter at bryde ud af. Men små spor begynder at vise sig; beskeder i postkassen og mystiske billeder; hvem er det der prøver at fortælle hende noget?

Læs anmeldelsen her..

2. Når et menneske presses til det yderste
Vuggesang af Leila Slimani

Det er en psykologisk thriller, der udforsker den menneskelige psyke og forholdet mellem mennesker, men det er også en særdeles vigtig og væsentlig samfundspolitisk kommentar til et klasse- og raceopdelt Frankrig.
”Den lille dreng er død” så barskt, kynisk og kontant indleder Leila Slimani sin roman. På de første tre sider får vi den vel nok mest voldsomme prolog, som jeg nogensinde har læst; En mor er kommet hjem og har fundet sin to børn liggende i et regulært blodbad, – myrdet af deres barnepige!

Slimani åbner således med romanens klimaks, og derefter spoler vi tilbage og får historien – hvordan kunne det ende så galt? 

Læs hele anmeldelsen her

3. En mors kamp for at redde sin søn
Vilde dyr af Gin Phillips         

Joan er taget i zoologisk have med sin lille søn som så mange gange før. Men da de lige før lukketid nærmer sig udgangen, ser hun noget foruroligende; En mand med et gevær og livløse kroppe på jorden. Hun griber sin søn og løber tilbage i haven, hvor hun de næste par timer kæmper for at holde sig selv og sin søn skjult, samtidig med at hun forsøger at berolige sin ham. Selv de mindste lyde kan afsløre dem og betyde forskellen mellem liv og død.

En roman som man måske nok skal være mor eller far for rigtig at elske, for en stor del af romanen er udforskningen af de følelser, man som forældre har for sådan en lille størrelse. Som mor genkendte jeg hver en lille følelse, og romanen kom helt ind under huden på mig. Jeg var med Joan i hendes kamp for overlevelse. Jeg mærkede pulsen stige, angsten tage til og den ubehagelige knude i maven.
Det er skrevet så man er der – og det er dæleme godt!

Læs hele anmeldelsen her

4. Mystiske dødsfald og okkulte hændelser
Savas vidner af Sara Bouchet

Savas vidner kommer omkring hekseprocesser, kvindesynet i kristendommen, psykologisk forskning, filosofiske overvejelser over rigtigt og forkert samt de menneskelige konsekvenser ved et frygteligt barndomstraume.

Dannie er blevet forladt af sin kæreste og suspenderet fra jobbet, da søsteren Sophie efter et længerevarende uvenskab kontakter hende og beder hende komme og besøge hende. Da Dannie kommer frem er søsteren død under mystiske omstændigheder, som politiet forklarer som selvmord. Dannie køber dog ikke forklaringen, og da hun samtidig finder ud af, at søsteren har beskæftiget sig med forskning i uforklarlige selvmord og hekseprocesser, kan Dannie ikke undgå at spekulere over, om der mon er en sammenhæng. Hun begiver sig i kast med Sophies forskning, men må undervejs stille sig selv spørgsmålet om Sophie måske i virkeligheden var psykisk syg? Samtidig bliver hendes vej mod svar i Sophies forskning også til en vej ind i ellers fortrængte barndomstraumer.

Læs hele anmeldelsen her

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *