Lodbrogsønnernes død

Lodbrogsønnernes død
Sprog:
Originalsprog:

Vi er nået til sidste bind af Lasse Holms trilogi om de sagnomspundne vikingebrødre. Som sædvanlig er der kælet for den historiske research og Holms detaljerigdom er imponerende. Serien udmærker sig ved at have en meget autentisk følelse og troværdig indlevelse i sit univers.
Plottet er spændende og byder på overraskelser og fine twists – men desværre oplevede jeg ikke helt den samme grad af sammenhængskraft i plottet, som i de to tidligere bind i serien.

Rolf og Lodbrogsønnerne er i tjeneste hos Kejseren i Konstantinopel. Men en nat falder de tilfældigvis over liget af en af rigets mægtigste mænd. Rolf og de andre vikinger frygter at komme i søgelyset som mistænkte, og med Rolf i spidsen indleder de jagten på de skyldige. Men morderen viser sig at skulle findes blandt kejserens nærmeste og måske hænger det sammen med gamle forbrydelser, som nogen vil gøre alt for at holde skjult?
Snart er vikingerne på flugt fra en magtfuld fjende, og tilsyneladende forfølges de også af en anden mystisk person, der vil dem til livs. Men hvem?

Jeg har tidligere rost denne serie for sine fine karaktertegninger, og selvom fortællingens karakter stadig er interessante, så er det dog her, denne del af trilogien halter mest.

Hovedpersonen Rolf fremstår langt mere kedelig i denne roman, end han gjorde i de to forrige bind, hvor der var plads til en interessant udforskning af hans udvikling, splittelse og samvittighedskvaler.
Det er en tendens, der helt generelt gælder det meste af personlighedsgalleriet, for også den tidligere så interessante kvindelige figur Bella mangler nogle af de interessante og spændende sider, som blev udforsket i de to forgående bind. På samme måde er lodbrogsønnerne trådt mere i baggrunden i denne roman, og selvom karaktertegningen generelt skal roses for ikke at male et skønmaleri af sine karakter, så synes jeg dette bind mangler lidt på den front.

På plussiden skal Holm dog roses for, at vi i dette bind endelig får en interessant overraskelse vedrørende Rolfs identitet, som jeg dog ikke skal røbe her.

Plottet er spændende, og selvom fortællingen lige skal i gang, så bliver der hurtigt masser af fart over feltet og et godt gedigent tempo i spændingskurven.
Der er en del steder og personer og historiske fakta, som man lige skal holde redde på. Det vil der måske være nogen, som finder forvirrende og til gene, mens det vil glæde andre. Jeg selv hører til den sidstnævnte kategori. Jeg elsker når historiske romaner er detaljerede og grundige – og det er Lasse Holms bøger.

Plottet er helt overordnet delt i to dele. Første del er mysteriet om mordet i Konstantinopel og anden del er flugten fra en mystisk fjende på deres færd mod Danmark.
Selvom de to dele plotmæssigt hænger sammen, så fremstår sammenhængen lidt tynd og resultatet bliver, at romanen virker til at bestå af to historier, der lidt klodset er forsøgt sat sammen. Det fungerer ikke helt optimalt.

Romanen er fortalt i et godt tempo, og kapitelafslutningerne byder ofte på foregribelser af begivenhederne, der lægger op til, at man lige skal have det næste kapitel med. På samme måde fungerer de små bidder, hvor en fremtidig Rolf tænker tilbage på begivenhederne.

Jeg kan ikke finde ud af, om Holm lægger op til flere bøger om Rolf. Men det må tiden vise. Jeg skal i hvert fald læse med! For selvom jeg synes, den her bog er en anelse svagere end de to forgående, så er serien som helhed fantastisk og et must til elskere af vikinger, fart over feltet, mystik og blodige slag.

3.1Overall Score

Lodbrogsønnernes død

Vi er nået til sidste bind af Lasse Holms trilogi om de sagnomspundne vikingebrødre. Som sædvanlig er der kælet for den historiske research og Holms detaljerigdom er imponerende. Serien udmærker ...

  • plot/historien
    3.0
  • karakterer
    2.8
  • sprog og skrivestil
    3.6

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvad syntes du om bogen?