Videre til indhold
Bogtanken.dk
  • Forside
  • Om Bloggen
  • Anmeldelser
  • Litteraturtanker
  • Kultur og Debat
  • Børnebogtanken
  • Kontakt

Forfatter: Allan van Hansen

Underlevet

september 20, 2023 Ida
Undelevet
Forfatter: Allan van Hansen
Genre: Graphic novel, Psykologisk drama, Samfundsroman
Sprog: Dansk
Originalsprog: Dansk
Forlag: Arabesk

”Underlevet” af Allan van Hansen er en lille overset perle med et så særegent og stærkt udtryk, at du ikke må snyde dig selv for den oplevelse.

Det er en grafisk roman om seksuelle overgreb begået mod to brødre, og den skyld og skam der klæber til særligt den ene bror i voksenlivet.

Læs mere

Følg mig på Facebook Følg mig på Instagram

Søg i bloggen

Find anmeldelser efter

Titel
Forfatter
Dato
Genre
Antal Stjerner

Seneste anmeldelser

Adams arv

Adams arv

Forfatter: Sofie Lassen-Kahlke

Sofie Lassen-Kahlke er debuteret med en herregårdskrimi, der baseret på bagsideteksten godt kunne emme lidt af en moderne Hercule Poirot. Ursula Madse

Mr. Saitos rejsebiograf

Mr. Saitos rejsebiograf

Forfatter: Annette Bjergfeldt

”Efterhånden ville jeg forstå, at næste uge var en dejlig ansvarsløs tid, man kunne gradbøje et helt liv i. (…) Muligvis er mennesker det eneste væsen

Jeg har haft lyst til at sige det til mange før dig: Rend Mig

Jeg har haft lyst til at sige det til mange før dig ... Rend mig

Forfatter: Pernille Skipper

  ”Alle kvinder med ambitioner bliver mødt af usynlige barrierer. Uanset om du drømmer om at komme til tops som selvstændig erhvervsdrivende, bli

DBBA 2019 Finalist
DBBA 2020 Nomineret

bogtanken

Boganmeldelser, litteraturanbefalinger, litterære indlæg og kærlighed til bøger.
Dansklærer og Cand.pæd.
@ida.kaliba

Bogtanken (Ida Barkholt)
November måned i bøger.. November var fyldt me November måned i bøger..
 
November var fyldt med regn og sygdom, og selvom jeg hele måneden har været sygemeldt grundet graviditetskomplikationer, og dermed bare været hjemme med al tid i verden, så har læselysten – eller overskuddet- ligget på et meget lille sted.
Efter at have brugt 3 uger på at læse Adams arv og Rød sol, så strøg jeg videre til julebogsbunken i håb om at lidt let og ukompliceret hygge kunne kickstarte læselysten.
Selvom det måske ikke var de store læseoplevelser, så gjorde de mange daglige sider noget for lysten, for jeg er tilbage i rutinen og er kommet rigtig godt i gang med den nye læsemåned.
 
Rød Sol var månedens bedste bog, selvom læsehumøret gjorde, at den blev læst langsomt. Men den bedste læseoplevelse var alligevel ”Julen ifølge Julia”, fordi den til trods for sin forudsigelighed og sine mange lidt kitschede klicheer lige var kuren for min trætte læsehjerne.
 
#bogsnak #læsning 
#bookstagram
Sarah Morgan er dronningen af juleromaner, hun skr Sarah Morgan er dronningen af juleromaner, hun skriver en ny om året, og hendes romantiske julestemning gør hende til en oplagt kandidat som manuskriptforfatter til Hallmarks julefilm.
 
”Sneet inde” er som skrevet til en tv-filmatisering. Her er der lagt i kakkelovnen til en romantisk og humoristisk forviklingskomedie med familieintriger.
 
Historien handler om Lucy – den ensomme men arbejdssomme marketingspecialist - der beslutter sig for at opsøge forretningsmanden Ross Miller på hans families landsted lige op til jul. Egentlig skal hun bare aflevere et forretningsforslag. Men skæbnen vil at Ross og hans søstre (af ikke nærmere forklarede årsager) har bildt familien ind, at Ross har en kæreste netop ved navn Lucy. Så da Lucy dukker op misforstår moren og bedstemoren.
 
Det lyder jo som en cocktail af uventede romantiske og humoristiske sammenstød. Men faktum er, at den lille misforståelse er overstået på to sider, og så går luften altså gevaldigt af ballonen. Lucy og Ross, som enhver hurtigt forstår må ende sammen, har kun et par enkelte scener sammen, og det er slet ikke nok til at opbygge en troværdig kemi eller autentisk romantisk stemning.
Samtidig arbejder romanen med alt for mange karakterer og personvinkelforhold. Det giver slet ikke tid og rum til den enkelte, og konsekvensen bliver, at det hele fremstår lidt ligegyldigt. Det er virkelig synd, for der er alt mulig materiale til en god, sjov og charmerende historie. Til gengæld er den fyldt med julestemning – pynt, kager og godt med sne.

@harpercollinsnordicdk #bogsnak #læsning #bookstagram
I sidste uge pyntede vi op til jul, i går lavede I sidste uge pyntede vi op til jul, i går lavede vi kalenderlysdekorationer og nu har jeg også fundet adventskalenderen frem.
Igen i år skal jeg læse og drikke te med æsken fra Novellix. Sidste år var jeg meget begejstret for den lille ugentlige litterære overraskelse, så selvfølgelig skal succesen gentages.
Hver æske rummer 4 pakker med en lille novelle/fortælling og en pose te. Såvel fortælling som te er naturligvis med et tvist af jul.
Æskerne er til læseren af klassisk (gammel litteratur), så det skal man være til. Personligt er jeg vild med det, men måske konceptet med fordel kunne udvides til æsker med nyere julehistorier.

#bogsnak #læsning #bookstagram
Sofie Lassen-Kahlke er debuteret med en herregård Sofie Lassen-Kahlke er debuteret med en herregårdskrimi, der baseret på bagsideteksten godt kunne emme lidt af en moderne Hercule Poirot.
 
Ursula Madsen er en nyskilt karriereadvokat, der får besøg fra fortiden, da hun pludselig bliver kaldt til godset Gammel Rye, hvor hendes bardomsven/flirt måske ligger for døden. Hun har ikke set ham i flere årtier, men alligevel har han efterladt et forseglet brev, som kun hun må åbne.
Ursula tager til Gammel Rye. Hun åbner brevet og med det også Pandoras æske af fortidens hemmeligheder og fortielser. Det ribber op i familieforholdene på Gammel Rye, hvor der måske/måske ikke er nogen på godset, der har interesse i Adams død.
 
Sofie Lassen-Kahlke har lagt op til et familiedrama og et godt detektiv-plot. Hun slipper hæderligt fra det, men desværre løfter spændingen sig aldrig sådan for alvor, og der er rigtig meget uudnyttet potentiale i historien.
Plottet er en smule forudsigeligt. Lassen-Kahlke er simpelthen for åbenlys i de hints, der doseres i begyndelsen, og det gør det let at gætte for meget for tidligt.
Men den del kunne jeg sådan set godt tilgive historien, hvis den så til gengæld gav mig lidt mere af de konflikter, intriger og spændinger, som der ellers er lagt rigtig fint op til allerede i fortællingens prolog. Her præsenteres vi nemlig for den mere end anspændte ”ménage à quatre” mellem kvinderne Ursula, Irene og Marie samt den åbenbart evigt dragende Adam.
En konfliktfyldt suppedas, som tilsyneladende også drev Ursula væk fra Gammel Rye og sendte hende ud i en lidt utroværdig fortrængningsproces. Det er spændinger som historien aldrig forløser, forhold der bruges som drivkraft i romanens plot, men som ikke bliver udforsket tilstrækkeligt.

Læs mere på bogtanken.dk #bogsnak #læsning #bookstagram
#fredagsfavoritten ”Der er ingen ure i Varinka #fredagsfavoritten 

”Der er ingen ure i Varinkas stuer. Tiden kan komme og gå, som den vil. Hvad rager det hende? Så det gør den. Tiden. Kommer og går”
 
Højsangen fra Palermovej af Anette Bjergfeldt er en vidunderlig slægtshistorie med en pallette af
festlige, farverige og flamboyante karakterer. Det er fortællingen om Hannibal, der i begyndelsen af 1900 tallet køber en villa på Palermovej i håbet om at skabe en højborg for højstemt kunst og kærlighed. I Rusland møder han Varinka, en cirkusprinsesse fra et falleret cirkus, og selvom de dårligt kan tale sammen, så føler han sig sikker på, at hun kan blive genstanden for hans høje forventninger til livet og kærligheden.
Hannibal og Varinkas børnebørn, tvillingerne Olga og Esther, mangler heller ikke forventninger til tilværelsen, og de stræber begge efter et liv som kunstnere, men må sande, at livet ikke altid byder en det, man forventer eller for den sags skyld har fortjent. ”Glem det røvhul” råber den koleriske mormor Varinka fra underetagen på Palermovej, mens Esther og Olgas far passer sine præmieduer, og mor Eva slænger sig i sol og rosenvand. I nabohuset huserer Gartneren, alt imens hans stakkels kone Grethe forsøger at holde sammen på familien og sig selv.
Det er svært ikke at blive charmeret af denne fortælling, der i et sprog, som er mindst ligeså festligt og farverigt som sine karakterer, fortæller en historie fyldt med hjertevarme og røverhistorier. Det er en historie om livets banaliteter og tilfældets uretfærdigheder, om menneskers forskelligheder og den kærlighed, der alligevel binder os sammen. Men måske især mest af alt en roman om at have store forventninger, blive skuffet og alligevel få en masse alligevel.
 @modtryk #læsning #bookstagram #bogsnak
Indlæs mere... Følg på Instagram
  • Anmeldelser
  • Anmeldelser efter Dato
  • Anmeldelser efter Forfatter
  • Anmeldelser efter Genre
  • Anmeldelser efter Stjerner
  • Børnebogtanken
  • Kontakt
  • Kultur og Debat
  • Litteraturtanker
  • Om Bloggen
© Ida Barkholt