Den usynlige krig

Jeg læser faktisk ret sjældent bøger, der kan på nogen måde kan kategoriseres i sci-fi genren. Jeg er typen, der ret hurtigt står af, hvis det hele bliver lidt for futuristisk eller virkelighedsfjernt. Men ”Den usynlige krig” af Boris Hansen er bestemt en undtagelse. Måske mest af alt fordi det er noget af det mest originale, jeg længe har læst.

I en måske ikke så fjern verden, har man opfundet teknologien til at rejse ind i fiktioner. Men det der med at ændre bøger og/eller film er et farligt felt at bevæge sig ind på, for fiktionens verden har magten til at påvirke mennesker og hele samfund. Derfor er teknologien blevet forbudt. Men i det skjulte arbejder Ministeriet for sandhed og fiktion stadig med at sende toptrænede hold ind og ud af fiktioner. Fremmede magter har nemlig også fået fingrene i teknologien, og den potentielle udnyttelse af fiktionens verden til politiske formål må forhindres. Olivia er sammen med sit team blandt nogle af dem, der sendes på genoprettelsesmissioner i fiktionernes verden. Men det står hurtigt klart, at der er nye fjender, som har meldt sig på banen. Nogen der har store planer for fiktionteknologiens muligheder.
Olivia, Cody, Clarissa, Arthur, Leo og resten af teamet må forsøge at finde frem til den usynlige fjende og afsløre deres planer, og jagten går på tværs af virkelighedens og fiktionernes verden.

Læs mere

Aristoteles og Dante opdager universets hemmeligheder

Aristoteles og Dante er to drenge på vej mod at blive voksne. Det er en stærk roman, og den er utrolig smukt skrevet. Bogen er meget karakterdreven, det vil sige, at det er karakterne, deres følelser og udvikling, som er i fokus, – og det gør bogen utrolig godt. Karakterne fremstår ægte, og bogen behandler væsentlige og interessante tematikker som accept, tolerance, kærlighed, venskab og åbenhed på troværdig vis, – det hele bundet smukt sammen af et flot sprog.
Bogen er henvendt til teenagere, men det er bestemt også en bog, der er relevant og væsentlig for voksne.

Læs mere