Dage i Cape May

Dage i Cape May
Oversætter:
Sprog:
Originalsprog:

Dage i Cape May er en roman der syder af intenst begær og erotik toppet med en god portion gin.
Det er en historie om sex og begær, om at give sig hen til sin egen længsel, og vide hvornår man skal stoppe igen. Det er historien om ægteskab, troskab og tilgivelse. Men det er også historien om at ville have det hele, og først for sent forstå, at alle handlinger har konsekvenser.

Året er 1957 og Effie og Henry er på bryllupsrejse i Cape May, som er et populært ferieområde. Det er dog uden for sæson, og det unge nygifte par er helt alene. Stilheden i den forladte ferieby understreger den lidt akavede stemning mellem de to ægtefolk, som dybest set ikke kender hinanden så godt.
Men bedst som de tror sig helt alene, viser det sig, at der er liv i et af nabohusene, og snart bliver parret inviteret indenfor hos den flamboyante, forførende og frivolske Clara og hendes elsker Max.
Hos Clara og Max er stemningen løssluppen og drinksene flyder, og stemningen løsner hos Effie og Henry, der begynder at opdage deres egen og ikke mindst hinandens seksualitet. Men den seksuelle åbenbaring åbner for noget, de ikke kan styre, og snart åbner de porte, de aldrig igen kan lukke.

Chip Cheeks roman kan summes ganske godt op med ordene sex og alkohol, for det er komponenter, der fylder utrolig meget i bogen. Jeg kan anbefale en lille cocktail i hånden, mens du læser, hvis du vil i den helt rette stemning.

Bogen kan nærmest deles op i tre dele. I den første tredjedel oplever vi Effie og Henrys forhold, der er præget af usikkerhed og uskyldighed. Effie og Henry kender knapt nok hinanden og stemningen er akavet, mens de gør deres første seksuelle erfaringer.
I bogens anden del møder parret Clara og elskeren Max. De møder nu en verden af seksuel frigjorthed og løssluppenhed, en ny verden åbenbarer sig og den seksuelle nysgerrighed vækkes.
Tredje del er syndefaldet; Grænserne overskrides, uskylden tabes og konsekvenserne venter.

Egentlig følger romanen en ret enkel og velkendt model, og man kan også hævde, at romanen på handlingsplan er en smule banal og udviklingen langt hen af vejen forudsigelig.
Men romanen udmærker sig dog væsentligt i sit sprog, der syder af først en indestængt og uforløst længsel, derefter en nysgerrig og boblende seksualitet, og til sidst det voldsomme, forløsende og altomsluttende begær.
Man mærker det og føler det, og det er absolut det, som bærer læsningen og gør det til en interessant og forførende læseoplevelse.

Historien skal dog også roses for at skabe stemningsfulde 50’er vibes og for sine fine referencer til Den store Gatsby, som alt sammen indkapsler den helt rigtige stemning.

3.5Overall Score

Dage i Cape May

Dage i Cape May er en roman der syder af intenst begær og erotik toppet med en god portion gin. Det er en historie om sex og begær, om at give sig hen til sin egen længsel, og vide hvornår man ...

  • Plot, Handling
    2.9
  • Karakterer
    3.4
  • Sprog og skrivestil
    4.2

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvad syntes du om bogen?