Velkommen til Flanagans

Der er både intriger og romantik i denne letfordøjelige og absolut underholdende fortælling om tre vidt forskellige kvinder i tressernes London. Det er en tid i fremdrift; Krigen har sluppet sit tag i den fremgangsrige by og nye vinde blæser over London, men det er stadig en verden bundet af gamle fordomme og stereotype forestillinger.

Tag med til London i 1960, hvor jetsettet og adelen mødes for at feste på det prestigefyldte hotel Flanagans, som styres af den unge Linda Lansing, som har arvet hotellet efter sin far. Men Linda trives ikke som hotelejer, hun drømmer sig tilbage til sin tilværelse i en lille svensk by, hvor hun er vokset op, og hun presses af sine to fætre, som kæmper for at få kontrol over hotellet.
På hotellet arbejder den ivrige og  ambitiøse Emma og den dygtige og loyale Elinor. Emma kæmper for at frigøre sig fra sin mor og mormors forventninger til hende, mens Elinor drømmer om at få en bedre tilværelse end sin mor.
Alle tre kvinder gør sig desuden nogle erfaringer med mænd, hjertesorger og kærlighed, og de må lære at balancere mellem omverdenens forventninger, fordomme og forestillinger og deres egne håb, ønsker og ambitioner.

Flanagans er jetsetternes paradis, men bag de fine kjoler og champagneflaskerne gemmer der sig en verden, som er gennemsyret af forlorenhed. Hvilket den unge Elinor må sande, da hun som sort ikke kan blive set af gæsterne og bliver smidt ud fra en af byens finere restauranter.

Der mangler ikke plotlinjer i denne fortælling, som hele tiden bevæger sig hastigt fremad, det efterlader måske i ny og næ ikke meget plads til karakterudviklingen, men disse tre kvinders grundlæggende problematik med at kæmpe for deres drømme i en verden, hvor det undertiden kan være svært at være kvinde, er hovedtemaet og fungerer som romanens hovedintrige.

Jeg var rigtig godt underholdt af denne fortælling, der bag sit ydre af et let romantisk drama også gemmer på nogle interessante perspektiver omkring tidens fordomme omkring sorte og kvinder.

Romanen er i øvrigt første del i en kommende trilogi, hvori vi følger Flanagan hotellets historie. Den næste roman i rækken hedder Kvinderne på Flanagan og kommer til at foregå omkring 1980.

3.4Overall Score

Velkommen til Flanagans

Der er både intriger og romantik i denne letfordøjelige og absolut underholdende fortælling om tre vidt forskellige kvinder i tressernes London. Det er en tid i fremdrift; Krigen har sluppet sit ...

  • Plot/handling
    4.2
  • Karakterer
    3.0
  • Sprog og skrivestil
    3.0

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvad syntes du om bogen?