Nye talenter i dansk litteratur: årets debuterende forfattere.

Jeg elsker at stifte bekendtskab med nye forfattere, og jeg prioriterer i stor udstrækning at læse romaner af debuterende forfattere.
Den ene årsag er, at jeg som blogger gerne vil prioritere at give synlighed til debuterende forfattere, der ofte har sværere ved at få omtale end allerede etablerede forfattere.
Den anden årsag er, at jeg som almindelig litteraturinteresseret altid synes, det er spændende, når der kommer nye aktører på banen. Jeg kan godt lide tanken om at være med fra begyndelsen, og måske være blandt dem, der er opdager nye talenter som en af de første.

Det vanskelige kan dog være at få øje på debutanternes bøger i det enorme udbud af udgivelser. Specielt er det vanskeligt med de forfattere, der debuterer fra de små forlag.
Jeg gør mit bedste for at holde mig opdateret blandt andet ved, at jeg følger de mindre forlag på Instagram og tilmelder mig forlagenes nyhedsbreve. Men jeg følger også med i indstillingerne til årets debutantpriser. Man kan blandt andet på hjemmesiden for Bodil og Jørgen Munch-Christensens debutantpris (Vejle biblioteks debutantpris) løbende se de titler, som forlag og forfattere indstiller til årets debutantpris (der i år uddeles i slutningen af september).
Link til de indstillede værker her)

I år har jeg foreløbig læst følgende debutanter:

Lotte Elmann Wegner – Er her nogen? Læs anmeldelse
Shosha Raymond – Stillezone Læs anmeldelse
Anita Furu – Mit halve liv Læs anmeldelse
Peter Molde- Amelung – Dallas København Læs anmeldelse
Maria Lundborg – Gennem en hinde af is Læs anmeldelse
Mette Wessel Fyhn – Mosefolk Læs anmeldelse
Kasper Hoff – Rygtet om hendes død Læs anmeldelse

Og jeg har følgende titler på min læseliste:

Emma Bess – Mødre, døtre og søstre
Camilla Hjørnholm Olsen – Sample
Reimar Torkil Juul – Livet under solen
Jakob Silas Lund – Sporene efter Ines
Martin Paludan – Vi vågner i Sibirien
Simon Holm Pedersen – Arkadas

Jeg holder mig løbende opdateret om de danske debutanter. Men giv mig gerne en melding her i kommentarsporet eller på mailen, hvis der er debutanter fra i år, som jeg ikke har nævnt her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *