Sommerbogtanken: Børnebøger (3-6 år)

Lilly har fundet sommertøjet og et par af yndlingsbøgerne frem

Der skal da også være nogle sommerbøger til børnene, og i dag har jeg fået Lilly på 3.5 år til at være med til at vælge dagens sommerbogsanbefalinger. Det er bøger, der særligt anbefales til børnehavebarnet.

Hasulle Banulle af Chr. Winther.
Hasulle Banulle er et arrigt lille loddent dyr, der ikke går af vejen for at stjæle en gummistøvle, hvis han mangler en, men er det forkert at stjæle?Bøgerne stiller små filosofiske spørgsmål i børnehøjde, men er først og fremmest sjove.
Læs mere om serien her. 

Små mennesker, Store drømme af Isabel Sanchez Vegara.
Jeg har rost denne serie indtil flere gange, og det bliver jeg ved med. De fortæller historierne om virkelige personer, der havde store drømme, og som så dem opfyldt på trods af modgang. Det er inspirerende fortællinger, der åbner for et hav af samtaler med barnet. Blandt Lillys favoritter er historierne om Audrey Hepburn, Amelia Earhart, Ella Fitzgerald og Muhammed Ali. 
Du kan læse mere om serien her. 

Jeg har jo sagt kom hjem og Jeg har jo sagt godnat af Jory John og Benji Davies.
Den morsomme historie om Bjørn og hans irriterende, ihærdige og energiske nabo And. Historierne er bygget om som en dialog mellem Bjørn og And. 
And er god, kærlig og fuld af energi, og indimellem bliver det lidt for meget for Bjørn, når And stiller spørgsmål og hele tiden vil lege.

Alberte i børnehaven af Line Kyed Knudsen og Jan Solheim.
Bøgerne om Alberte tæller foreløbig ”En dum dag i børnehaven” og ”Jeg vil kun lege med Sofia”. De er som taget ud af barnets hverdag i børnehaven, og omhandler de typiske konflikter og følelser for det 3-5 årige barn. 
Læs mere om dem her. 

Glitter flytter ind af Amy Young
Glitter en lille enhjørning, som måske mest af alt ligner en ged, den lugter og har lopper, og er alt andet end den flotte magiske enhjørning, som Sofia forestillede sig, da hun bestilte den. Men engang imellem får man noget andet, end det man havde tænkt sig, og så elsker man det alligevel. En sød historie om kærlighed og venskab. Lilly elsker den her, måske især fordi Glitter både prutter, bøvser og snorker.

Hittegods og Barn af bøger af Oliver Jeffers
De to overstående titler er bare et udsnit og egentlig kunne jeg have skrevet ALT af Oliver Jeffers. For han er en af de absolut bedste indenfor billedbogsgenren. De tre ovenstående er Lillys favoritter fra det Jefferske univers.
Barn af bøger er en poetisk billedbog og en hyldest til litteraturen og alle de fantastiske rejser og oplevelser den giver, mens Hittegods er en historie om ensomhed og venskab. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *