Fem gode og oversete bøger

I går delte jeg et foto med mine fem mest læste anmeldelser på bloggen. Ikke overraskende bestod listen af fem bestsellere, der alle kommer fra store forlag. Det er der sådan set ikke noget galt i, men det afspejler virkelig, hvor vanskeligt det egentlig er for mindre forlag og ukendte forfattere at blive eksponeret. 
Langt de fleste af mine læsere på bloggen (omkring 80 procent) kommer fra søgninger på nettet, og her er det jo måske naturligt nok oftest de kendte titler, der bliver søgt på. For hvorfor skulle man lige søge på en bog, man ikke kender?

Men tendensen er faktisk den samme på Instagram, for jeg får markant flere likes og kommentarer på kendte titler end jeg gør på de knap så kendte. 

Så selvom jeg omtaler en ukendt bog på lige fod med en knap så kendt bog så løber den kendte med opmærksomheden. 
Da jeg i går udgav min liste over de mest læste anmeldelser, så efterlyste @Daniel en tilsvarende liste over de mindst læste anmeldelser, og den har jeg forsøgt mig med nu. Men heller ikke her var resultatet overraskende, for det var selvfølgelig bøger fra mindre forlag og af knap så kendte forfattere, der toppede den knap så fede liste. Men så meget desto mere grund til lige at fremhæve det titler en ekstra gang,  og derfor får i her min liste med de fem mindst læste anmeldelser.
Tjek bloggen, hvor jeg i dagens indlæg har samlet links til anmeldelserne af alle fem romaner.

(Listen er lavet med det forbehold, at jeg kun har kigget blandt de anmeldelser, som oprindeligt er udgivet i den periode, hvor jeg har haft besøgsstatistik på min hjemmeside – de sidste to år. Derudover har jeg også valgt at sortere de bøger fra, som jeg var knap så begejstret for. Jeg synes nemlig den her post skal ses som en hyldest til fem oversete bøger, der fortjener lidt ekstra kærlighed)

  1. Åh af Rasmus á Rógvu
  2. Uden konge og andre noveller af Nguyen Huy Thiep
  3. Rygtet af Rasmus Daubjerg
  4. Jens Petersens forlængede forår af Cecilie Overbye
  5. Bodsgang af Elizabeth von Arnim

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *