Florence Graces to liv

Florrie Buckley kommer fra fattige kår, men opdager efter sin bedstemors død, at hun i virkeligheden kommer af en rig og notirisk kendt og skandaløs slægt. Florrie Buckley rejser til London og bliver Florence Grace.
Men ikke alt der glitrer er guld og bag facaden lurer familiestridighederne og gamle hemmeligheder og Florence får sin sag for, da hun skal forsøge at navigere i sin nye verden, samtidig med at hun kæmper med savnet efter sin gamle tilværelse og de spirende følelser for sin mørke og mystiske fætter Turlington.
Tracy Rees har, som i  tidligere romaner, sat scenen til en højdramatisk fortælling om kærlighed og intriger i 1800 tallets England. Men selvom scenen er sat perfekt med et lovende persongalleri, så manglede jeg alligevel lidt drama og karakterudfoldelse i denne fortælling, der dog alt i alt havde en fin underholdningsværdi.

Jeg var ret begejstret for ”Mysteriet Amy Snow”, der udkom på dansk forrige år, og var derfor fuld af forventninger til denne nye udgivelse på dansk af Tracy Rees.

Tracy Rees skriver nogle stemningsfulde og medrivende romaner tilsat et strejf af spænding og kærlighed, og så er de som regel sat i en historisk ramme. Det gør hende til at ret fint bekendtskab, hvis man er til historiske feel-good romaner.

Men hvor ”Mysteriet Amy Snow” havde lige præcis den rette blanding af kærlighed, spænding, drama, karakterudvikling og historisk kolorit, så mangler ”Florence Graces to liv” desværre noget på særligt spændingsdelen. Der manglede simpelthen noget fremdrift i plottet, som udover Florries kærlighed til Turlington, synes at være en smule ikke eksisterende. Der er ellers rigeligt potentiale og en masse spændende bifigurer, som jeg synes Tracy Rees kunne have udforsket, men det gør hun desværre kun alt for flygtet og overfladisk og resultatet bliver desværre, at plottet i stedet kører en smule i ring og forekom mig lidt langtrukkent.

Dramaet i romanen ligger først og fremmest i hovedpersonens splittelse mellem sine to liv; Livet som Florrie Buckley i Cornwall og livet som Florence Grace i London. Denne splittelse bliver yderligere kompliceret af forelskelsen i fætteren Turlington, der på mange måder er en forpint og martet sjæl. I det hele taget kommer livet som medlem af en prominent familie med en pris, og også tanten Dinah, onklen Irwin, fætteren Sanderson og ikke mindst den skjulte slægtning Calantha har deres kors at bære.

Der er i det hele taget nok drama i kulissen hos familien Grace, der styres med hård hånd af patriarken Hawker, der sidder som en gammel sur mand på sit loftsværelse og tilsyneladende kun kommer ned, når der skal kastes et fordømmende og ringeagtende blik på en af familiens medlemmer.

Fortællingen kredser om det vanskelige ved at tilpasse sig et nyt miljø og samtidig være tro mod sig selv, ligesom særligt Turlingtons historie lader os fortælle, hvor høj prisen kan være ved at føle et konstant pres fra familiens forventninger. Alt i alt en fin fortælling, der måske i virkeligheden bare ikke har plot nok til at strække sig over 500+ sider.

 

 

3.0Overall Score

Florence Graces to liv

Florrie Buckley kommer fra fattige kår, men opdager efter sin bedstemors død, at hun i virkeligheden kommer af en rig og notirisk kendt og skandaløs slægt. Florrie Buckley rejser til London og ...

  • plot og handling
    3.0
  • karakterer
    2.8
  • sprog og skrivestil
    3.3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvad syntes du om bogen?