Sku’ det være en anden gang

Sku' det være en anden gang
Sprog:
Originalsprog:

En satirisk fremstilling af det moderne menneskes genvordigheder med at finde en balance mellem forventningerne til livet og de faktiske realiteter. En underholdende historie med sans for at udstille humoren i hverdagens trummerum.

Maria er kasserer i en bank i Herning. Kæreste og børn har hun ingen af, og karrieren er ikke lige endt der, hvor hun forestillede sig.
Hun har en affære med sin gifte chef, og hendes mor presser på for at få en svigersøn. Det er ikke nemt, når livet ikke er helt er, som man kunne tænke sig, og alle de gode øvelser fra firmaets mindfulness-kursus ikke hjælper.

Sarah Skytt Persson har skrevet en let satirisk roman om at være en smule strandet i sit eget liv; Det handler om den følelse, som de fleste formegentlig vil genkende; Man har en masse planer og ideer, men det kniber med at føre dem ud i livet, man siger: ”I morgen tager jeg skeen i den anden hånd”. Det er lidt her, vi finder Maria. Hun har en affære med sin gifte chef, selvom hun egentlig synes kollegaen Michael passer bedre ind i forestillingen om det liv, hun gerne vil have. Maria har i det hele taget gjort sig mange forestillinger om det liv, hun gerne vil leve, det var fx heller ikke meningen, hun skulle være i Sydbank særlig længe, hun skulle bare tjene penge til en udlandsrejse. Men planerne blev glemt og hverdagen satte ind, og nu har hun travlt med at pynte på sandheden, når hun mødes med de gamle veninder, som hun synes har opnået langt mere end hende.

Sara Skytt Persson skildrer et moderne menneske med al dets skuffelse, forestillinger og forstillelse, og det vil nok være de færreste, der ikke føler sig bare en lille smule genkendt i Marias frustrationer over tilværelsen og hverdagen, – og Sara Skytt Persson har en fin fornemmelse for den diskrete humor i fremstillingen af Marias tanker.

Bedst er det dog, der hvor Sarah Skytt Persson rigtig folder humoren ud, og lader den få fuld skrue på karikaturerne.

Marias mor er et godt eksempel på den grænseoverskridende og nysgerrige mor, der farveafstemmer hele sit indbo, og går i seng som en anden Maude, når julemiddagen ikke går helt som ventet. Hun dækker håbefuldt op til en potentiel svigersøn, selvom Maria har afvist, at der skulle være bejlere i sigte, og hun går ikke at vejen for at blande sig og give fuldstændig uønskede gode råd.

Mor-figuren er absolut overkarikeret (håber jeg??), men det er dæleme morsomt.

De overkarikerede figurer finder vi også på Marias arbejde. Blandt andet den liderlige chef Jan, som har mere travlt med at balancere mellem privatlivet og sine affærer end han har med at arbejde. Morsom er også den drevne kasserer Vivi, der altid har en holdning til dagens menu i kantinen, og som fabler løs om alt fra barnebarnet til stegeposer.

Sarah Skytt Persson tegner et fint portræt af Maria, som først og fremmest træder frem i de små anekdoter fra hendes liv,- et selvforskyldt luseudbrud som barn og irritationen over ekskærestens espressomaskine.

Alt i alt er der tale om en ganske underholdende samtidsroman, der først og fremmest udmærker sig ved sin fornemmelse for humor, og for sin satiriske fremstilling af et fuldstændig almindeligt liv, der i det store hele vil være genkendeligt for de fleste.

3.0Overall Score

Sku' det være en anden gang

En satirisk fremstilling af det moderne menneskes genvordigheder med at finde en balance mellem forventningerne til livet og de faktiske realiteter. En underholdende historie med sans for at ...

  • historien, plot
    2.7
  • karakterer
    3.0
  • sprog og skrivestil
    3.3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvad syntes du om bogen?