Da Audrey Wilde forsvandt

Da Audrey Wilde forsvandt er en klassisk time-slip-novel, hvori et fortidigt og et nutidigt spor kædes sammen og mødes i et spændende plot.
Eve Chase skriver utrolig medrivende og hun formår i den grad at skabe ikke bare billeder, men også følelser i sine levende beskrivelser. En absolut velskrevet og spændende fortælling oplagt til alle med hang til det historiske, mystiske og stemningsfulde, og som elsker et plot fuld af familiekonflikter og hemmeligheder.

I 50’ernes England ankommer fire søstre til deres onkel og tantes hjem Applecote Manor. Her skal de tilbringe sommeren, som de har gjort så mange gange før. Men denne sommer er anderledes, for det gamle og før så elskede feriested er præget af sorg, savn og mystik efter at deres kusine Audrey forsvandt sporløst få år tidligere. Mens de to ældste søstre interesser sig mest for egnens drenge, så er Margot draget af alt, hvad der har med Audrey at gøre, drevet af savn og en god portion hang til spænding søger hun svar på, hvad der skete med kusinen.

50 år senere køber Jessie og kæresten Will det faldefærdige Applecote Manor i håb om at stedet kan danne ramme for en ny start for den lille familie, der blandt andet også tæller Jessies steddatter Bella, som er præget af savnet efter sin døde mor. Bella føler dog hurtigt, at noget er galt med stedet, og da hun hører om den forsvundne Audrey Wilde, bliver hun pludselig som besat af historien og den døde pige. Men hvad skete der med Audrey Wilde? Og kan det ske igen?

Eve Chase har om nogen sans for de stemningsfulde beskrivelser og hendes stil giver associationer til det gotiske og den interessante balance mellem romantik og mystik.
Chase beskriver stemningsfyldt og indlevende den kvælende sommerhede, de unge pigers blomstrende følelser og alle de smertefulde fortielser. Særlig godt er den malende beskrivelse af det dragende Applecote Manor, der står som lige dele hyggelig og skræmmende.

Plottet er gennemtænkt og spændingen slås an allerede fra første side og bevarer sin intensitet, ikke mindst takket være det dragende sprog, der gør romanen vanskelig at slippe.
Skraber man det flotte sprog væk, så er det måske en relativ simpel og banal karakterudvikling, specielt i nutidssporet, men Chase fanger karaktererne og deres indre konflikter rigtig fint og gør dem levende.
Hun formår også at lave en del koblinger i de to tidsspor, som berettiger brugen af time-slip-modellen. Hendes to hovedkarakterer i de to plotlinjer følger hinanden i deres udvikling, og tematisk giver de to spor hinanden et rigtig godt modspil og medspil.

Eve Chase fanger stemningen og miljøet blandt disse piger i halvtredsernes England, og på trods af de mystiske begivenheder og den lettere trykkede stemning, tager man sig alligevel i at drømme sig et smut til det stemningsfulde Applecote Manor.

 

 

3.9Overall Score

Da Audrey Wilde forsvandt

Da Audrey Wilde forsvandt er en klassisk time-slip-novel, hvori et fortidigt og et nutidigt spor kædes sammen og mødes i et spændende plot. Eve Chase skriver utrolig medrivende og hun formår i ...

  • Plot/historien
    4.0
  • Karakterer
    3.5
  • Sprog og skrivestil
    4.3

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hvad syntes du om bogen?