Hvor der er fugle

Hvor der er fugle
Sprog:
Originalsprog:

En dyster fortælling om uretfærdige livsbetingelser, forkerte valg, bitterhed og barske vilkår, der er smukt fortalt i en enkel og nøgtern stil. Maren Uthaug fører os kaleideskopisk gennem den samme fortællings forskellige perspektiver ved skiftevis at give stemme til romanens karakterer. På den måde udfolder og forandrer historien sig, og man skiftevis forarges og græmmes efterhånden som begivenhederne ændrer karakter og store familiehemmeligheder afsløres.

Læs mere

Guds blinde øje og Du blev træl

Guds blinde øje og Du blev træl er en barsk fortælling. Bech Nygaard går helt tæt på de forældreløse pigers håb og frygt og de forskellige skæbner berettes med stor indlevelsesevne; lige fra Fridas naive frygt for graviditet til Frøken Mikkelsens forargelse over systemet. Som læser gribes man! Man hepper på Anne: man håber og græder med hende. Men med de to bøgers tilsammen knap 600 sider kan den totale elendighed godt begynde at blive en anelse for meget.
Særligt velegnet til piger i alderen 10-15 – men kan bestemt også læses af både drenge og voksne.

Læs mere

Mordet i Orientekspressen

Mordet i Orientekspressen
Oversætter:
Sprog:
Originalsprog:

Hercule Poirot får sin sag for, da han skal opklare et mord i Orientekspressen; 12 personer kan have gjort det, men alle har tilsyneladende et alibi.
Bogen er skrevet i bedste detektivromanstil, og det er gennem Poirots forhør af de 12 personer og hans inspektion af beviserne, at gåden folder sig ud. Derudover er historien krydret med humor og afspejler 20’ernes stereotyper og fordomme på interessant vis. Den absolut bedste Poirot roman og en krimiklassiker af de helt store.

Læs mere